Élet-Stílus

ByeAlex az X-Faktorról: Utáltam a válogatókat

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Inkább a műsor tehetséggondozás része érdekelte, a legutóbbi évadban viszont már úgy érezte: nem sétálnak be olyan versenyzők, akiket ő várna.

ByeAlex volt a Telex After legutóbbi epizódjának vendége: az énekes az interjúban egyebek mellett arról is beszélt, hogy szerinte az elmúlt időszakban annyira erős az LMBTQ-témák felülreprezentáltsága, hogy aki eddig nem volt nyitott, vagy nem merültek fel benne kérdések, azok is inkább a negatív oldalra álltak át, és gyűlölködni kezdtek. A saját környezetében legalábbis ezt tapasztalja.

Szerintem rossz az irány. Sokszor a saját barátaimra gondolok, akik melegek, hogy ez mennyire rossz nekik. Hogyha igazából látom, hogy mi megy ebben a világban, ebben a témában, vagy milyen emberek akarják képviselni őket, akkor sokszor azt gondolom, hogy szörnyű

– jelentette ki a zenész, aki arra a kérdésre, hogy támogatná-e az egyneműek házasságát, rávágta, hogy „alap”. A témával kapcsolatban azt is kifejtette, miért nem szokott politikáról beszélni.

Azért nem beszélek politikáról, mert értelmetlen zagyvaságnak tűnne lehet, amit én mondok. Én nem szeretem ezt, ami itthon van. Olyan, mintha két rosszabb szurkolói gárda beszélgetne egymással. Valahogy ezt érzem. És öregnek is érzem ezeket a dolgokat, hogy ilyen hatvanéves emberek kiabálnak egymásra egyik oldalról a másikra, és a fiatalokat meg kurvára nem érdekli az egész. Legalábbis én ezt látom a saját környezetemben is.

Az X-Faktor egykori mentora hozzátette: a politikai kérdéseket illetően mindig középen helyezi el magát, ami pedig a választásokat illeti: mindig elmegy szavazni.

Például ez a kérdés is: egyáltalán nem kellene kérdésnek lennie, hogy két ember szerelmét… a szerelem az egy jó dolog. Még azok, akik seggfejek is tapasztalhatják, hogy a világ egyik legcsodálatosabb dolga, mikor szerelmes vagy, és valakit imádsz azért, amilyen. Hát most nem mindegy, hogy az azonos nemű-e veled, vagy nem? Amíg az nem bűncselekmény, vagy nem veszélyes másokra, kit érdekel, hogy mit csinálsz? De engem mondjuk az is idegesít, mikor lobogtatják a zászlót, hogy »mi egymásba vagyunk szerelmesek«

– tette hozzá.

A beszélgetésben szóba került az X-Faktor is, ahol hat éven át mentorkodott az énekes. Mint mondta, azért mondott igent annak idején az RTL felkérésére, mert szeretett volna hatással lenni a műsor színvonalára és a zenékre. Úgy érzi, ez sikerült is neki, viszont alakult a műsornak egy olyan része is, amivel nem értett egyet.

Szerintem sok része trash, amivel én nem tudok azonosulni. A válogatókat utálom.

Mint mondta, gyűlölte azokat a pillanatokat, amikor rossz hangú versenyzők érkeztek a stúdióba, és saját bevallása szerint nem is tudott jól hozzáállni ezekhez a szituációkhoz, ellentétben Gáspár Lacival és Puskás-Dallos Petivel, akiket remek tévés szakembereknek tart. Úgy véli, a két énekes külön életre keltette a válogatókat az elmúlt években – amit a tévé imádott, ő viszont kevésbé.

Hozzátette: őt a műsor tehetséggondozás része érdekelte őszintén, és úgy véli, az X-Faktor mentoraként sosem volt különösebben érdekes tévés szereplő. Emlékei szerint a tehetségkutatós pályafutása kezdetén gyűlölték is nézők, később viszont a műsor legközkedveltebb mentorává nőtte ki magát.

Az RTL idén februárban közölte, hogy az X-Faktor szünetre megy, a The Voice váltja majd. ByeAlex a csatorna bejelentése után ugyancsak közvéleményt tett közzé, melyben elmondta: már az X-Faktor tavalyi évadának végén is jelezte a vezetőség felé, hogy elfáradt, úgy érzi, nincs benne több mentorként. Az énekes most elmondta: a legutóbbi évadban már nem sétáltak be olyan versenyzők, akiket várt volna, így azt kezdte érezni, hogy Manuellel és Alee-val talán beteljesített mindent, amit szeretett volna.

Szerintem ebben az évadban már csak az volt érdekes, hogy az Erika új volt közöttünk. Én szoktam ezeket vállalni. Ha nem lett volna ott az Erika, akkor mi lett volna a műsor kémiája? Én ezt éreztem

– tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik