Élet-Stílus

Sebestyén Balázs színészként próbálja ki magát, egyszemélyes darabot ad majd elő

RTL Sajtóklub
RTL Sajtóklub
Az előadás improvizációra épül, nincs sem rendező, sem próba.

Sebestyén Balázs kedden a rádióműsorában számolt be arról Vadon Janinak és Rákóczki Ferinek, hogy színházi felkérést kapott: egy személyben fog majd előadni egy darabot, aminek nincs rendezője, sőt, elpróbálni sem szokták – szúrta ki a Blikk.

Büszkélkedhetek valamivel? Lehetek egy kicsit büszke saját magamra? Képzeljétek el, hogy felhívtak az Átrium színházból. Nagyon nagy megtiszteltetés és meg is lepődtem. Van nekik egy darabjuk, aminek az a címe, hogy Fehér nyuszi, vörös nyuszi. A jellegzetessége az, hogy nincs díszlet, nincs rendező, nincs semmi, hanem te ülsz ki a színpadra és az iráni szerző által odaadott forgatókönyvvel végigviszed azt a 600 embert úgy a színpadon, hogy valójában nem tudod, mi történik a színházi előadás közben, se te, se a nézők

– magyarázta a műsorvezető.

A Fehér nyuszi, vörös nyuszi forgatókönyvét tehát rendszerint a főszereplő olvassa fel, és egy személyben játssza el a darabot. Nincs próba, jelmez vagy díszletek, a produkció improvizációra és a közönséggel való közös játékra épül. A Blikk emlékeztetett: Magyarországon olyan színészek adták már elő a darabot, mint Peller Anna, Alföldi Róbert, Mucsi Zoltán, Hernádi Judit, Rudolf Péter, Gálvölgyi János vagy Kovács Patrícia.

Mondtam, hogy én nagyon örülök, de nem vagyok színész. Hogy kerülök ilyen illusztris csapatba? Gondolkoztam egy-két napot, hogy tudok-e ezzel valamit kezdeni. Nagyon komfortzónán kívül van, de nagyon komfortzónán belül is van. Kértem egy hétvégét, és azt mondtam, hogy oké!

– tette hozzá Sebestyén, aki izgalommal vág bele a feladatba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik