Nuccio DiNuzzo / Getty Images
Élet-Stílus

R. Kelly fellebbezést nyújtott be a bíróságon, szerinte eddig nem bizonyították bűnösségét

Mindenre van magyarázata az énekesnek.

R. Kelly hivatalosan is fellebbezést nyújtott be szövetségi szexuális bűncselekményekkel kapcsolatos ügyében New Yorkban, írja a TMZ.

Az énekest 2021-ben 9 szövetségi vádpontban találták bűnösnek, amelyek közt volt szexuális bűncselekménnyel és embercsempészettel kapcsolatos vád is.

Az énekes jogi csapata egyszerűen azzal érvel, hogy a kormány nem teljesítette a bizonyítási kötelezettségét a bíróság előtt, annak ellenére, hogy az esküdtszék minden tekintetben elítélte. Ügyvédeinek konkrét kifogásai vannak az esküdtszékkel kapcsolatban. Azt mondják, hogy a kiválasztott esküdtek közül legalább négyen már elismerték, elhamarkodottan könyveltél el bűnösként az énekest már az ítélet kihirdetése előtt.

A kiskorúakkal szemben elkövetett szexuális erőszakot is megmagyarázta az énekes:

szerinte néhányan „legalább 18 évesek” voltak akkor, mikor szexuális kapcsolat jött létre köztük. Azoknál az eseteknél, mikor valóban kiskorúakat molesztált, ügyvédei szerint félre lett vezetve R. Kelly, ugyanis hazudtak az életkorukról a szóban forgó személyek.

Szintén visszautasítja korábbi alkalmazottai tanúskodását, akik szerinte olyan dolgokról beszéltek, amikhez az esküdtszéknek semmi köze nem volt, illetve amikről nem is lehetett tudomásuk az alkalmazottaknak.

Azt kéri a fellebbviteli bíróságtól, hogy vonják vissza ítéletet, vagy legalább rendeljenek el új tárgyalást. Természetesen van egy második szövetségi ügy is, ami miatt pár hete elítélték. Ezzel kapcsolatban még nem nyújtottak be fellebbezést.

Kapcsolódó

Ajánlott videó