Élet-Stílus

Dobrády Ákos: Nagy hiba azt gondolni, hogy egy tehetségkutatóval megoldódik minden

TV2
TV2
Az énekes szerint a tehetségkutatók versenyzői nem járják végig a sikerhez szükséges lépcsőfokokat, amikor pedig a műsor véget ér számukra, minden egyes napot visszalépésként élnek majd meg.

Dobrády Ákos és Zuber Krisztián, a TNT zenekar tagjai a minap a femcafe.hu-nak adtak interjút, melyben egyebek mellett arról is beszéltek, úgy látják, a közösségi média térnyerésének köszönhetően a fiatal tehetségeknek ma már jóval több lehetőségük van arra, hogy felhívják magukra a szakma és a közönség figyelmét. Akadnak viszont, akik tehetségkutató showműsorokkal igyekeznek betörni a köztudatba, a zenészek ezt illetően is elmondták a véleményüket. Inti szerint az ilyen jellegű műsorok már csak a showról szólnak, úgy véli, aki igazán tehetséges, annak ma már derogál, hogy tévés tehetségkutatóban próbáljon szerencsét, mert úgy érezhezi, bohócot csinál magából.

Dobrády ezzel nem értett feltétlenül egyet, elmondta viszont, hogy amikor egy ismerőse a fiával kapcsolatban kérte ki a tanácsát, azt javasolta neki, inkább zenéljen, hozzon létre valamilyen egyéni produkciót és induljon el a YouTube-on, ha pedig valóban jó, amit csinál, a tehetsége majd utat tör magának.

A tehetségkutató műsor maximum egy marketingfelület. Arra jó, ha valaki minél előbb szeretne megjelenni szélesebb közönség előtt, de csak arra alapozni, hogy bármire is garancia lesz, tévedés

Mint mondta, konkrét előadókat említhetne, akik folyamatosan képernyőn vannak, a szakmában viszont nem haladnak előre: nincs olyan daluk, ami nagy hatással van a közönségre, nincsenek slágereik vagy koncertjeik.

Nagy hiba azt gondolni, hogy egy tehetségkutatóval megoldódik minden, és nekem már a kezdetektől ez volt az álláspontom. Az nem megoldás, hogy valakit egyből felteszünk a toronyba, neki pedig nem kell magától végig járnia a lépcsőfokokat

– magyarázta a TNT frontembere.

Gondoljunk bele: valaki bekerül egy televíziós showműsorba, ahol a sminkestől kezdve a fotósokon át szó szerint mindenki körülötte pörög-forog, nagy rivaldafény, pompás színpad, milliós nézettség… Majd onnantól kezdve, hogy lezárul a verseny, minden egyes nap egy visszalépés lesz számára, mert nem fogja megkapni ugyan ezeket a körülményeket az uborkafesztiválon. Szembesül azzal, hogy nincs normális öltöző, sörösládákon kell fellépni. Ez pszichésen is rosszul hat egy előadóra. És amíg hetekig azt gondolja, hogy minden róla szól, egyszer csak rá kell jönnie, hogy ez egyáltalán nem így van, hiszen konkrétan elengedték a kezét

– sorolta az okokat Dobrády, hozzátéve: mindezek ellenére vannak kivételek, példaként Rúzsa Magdit említette, aki véleménye szerint ügyesen menedzselte a dolgait, és megvan a lényében az az alapvető tehetség, amitől mind a mai napig működni tud.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik