Élet-Stílus

Sebestyén Balázs a dalai láma incidenséről: Nem látok pedofíliát, gyermekabúzust, csak egy rosszul elsült poént

rtl és Sandeep Kumar / Anadolu Agency / Getty Images
rtl és Sandeep Kumar / Anadolu Agency / Getty Images
A rádiós-műsorvezető szerint túl van lihegve az ügy.

A napokban felkavarta a nemzetközi sajtó állóvizét a dalai láma egyik tette, ugyanis a vallási vezető egy rendezvényen arra kért egy kisfiút, hogy szopogassa meg kinyújtott nyelvét. Ezt a közönség és maga Tendzin Gyaco is humorosnak tartotta, az esetből azonban botrány lett. Cikkünk itt olvasható az eset miértjeiről.

Sebestyén Balázsék külön blokkot szenteltek az esetnek a Rádió 1-en. Rákóczi Feri szerint a dalai láma bizonyosan nem pedofil, ebben Vadon Jani és Sebestyén is egyetértettek.

Ebben benne van, hogy talán már 87 éves, kicsit demens, hogy már nem úgy érti a dolgokat. Egyébként meg nagy vallási ceremóniákat csinál, brutális erő jön belőle, borzasztó nagy szellemi vezető. Borzasztóan sajnálom, ez az egész pályafutására vethet egy nyugati fényt.

Sebestyén később felhozta, ő biztosan szájon is csókolta volna a dalai lámát, és a hibát abban látja, hogy a világ nagyobbik része kontextusából kiragadva, nyugati szemüvegen keresztül értelmezi a látottakat.

Nem tudom, én nagyon felmentem őt: én nem látok pedofíliát, sem gyermekabúzust, egy rosszul elsült poént, amit nyilván nem tehet meg egyházi vezető. De az elmúlt 50 évünk nyomja rá az átkot. Nekik nagyon más a humor, játékos, én nem látom a szexualitást ebben. Sokat köszönhet neki az emberiség. Már kiderült volna Kína által, ha lett volna pedofil ügye. Minden mozdulata, pillanata lehallgatva, megfigyelve. Jogos: ha a te gyereked áll ott, ne nyalogassa a dalai láma a nyelvét. (…) Egyébként puszi nem történt, az az ő tradíciójukban, kultúrájukban nagyon más. Rosszak a benyomások a pedofil papok, a katolikus egyház miatt, a rengeteg megnyomorított élet miatt, amit a katolikus egyház okozott. Ebben a kontextusban ez masszív pedofília

– fogalmazott Sebestyén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik