Élet-Stílus

Liptai Claudia Gesztesi Károlyról: Ő az életemben az egyik olyan ember, aki sosem fog meghalni

TV2
TV2
A színésznő szerint volt férjének hatalmas szíve volt, ezért is „annyira fájdalmas, hogy pont a szíve az, ami egyszer csak nem dobogott tovább”.

Három éve hunyt el tragikus hirtelenséggel Gesztesi Károly, aki ma ünnepelné 60. születésnapját. Ennek apropóján az nlc felkereste Liptai Claudiát, a színművész volt feleségét és lánya, Gesztesi Panka édesanyját, hogy meséljen arról, mit jelent számukra Gesztesi Károly emléke.

Nagyon furcsa érzés egy olyan születésnapot ünnepelni, ami igazából nincs. Elszomorít. Ő az életemben az egyik olyan ember, aki sosem fog meghalni. Fizikailag lehet, hogy elment, és ebben a formában nincs már köztünk, mégis annyira él bennem. Pont tegnap este sírdogáltunk együtt Pankával, mert egy hatalmas puttonyt hagyott itt nekünk, nagy fájdalmat, és valami olyan hiányt, amit egyszerűen nem lehet pótolni, akármennyire is szeretné az ember.

A színésznő azt mondta, először jópofa történeteket szeretett volna mesélni arról, milyen ember volt a színész, aztán rájött, hogy inkább arról szeretne mesélni, hogy most milyen. „És ez nagyon nehéz. Nehéz arról beszélnem, hogy milyen volt, mert máig konkrétan fizikai fájdalmat érzek, ha csak ránézek a képeire, a fotóira Pankával” – fogalmazott Liptai.

Azon kívül, hogy az életem egyik nagy szerelme volt, és nagyon-nagyon hosszú évekig a fontos része, még a kollégám és a társam is volt. A legfontosabb szerepe azonban mégis csak az, hogy ő a kislányom apukája, és ez már örökké így marad, ha itt van velünk, ha nincs. Panka sokszor meséli nekem, hogy meg szokott jelenni az álmában.

Liptai Claudia arról is beszélt, imádott Gesztesivel egy színpadon játszani. Felidézte, „a kollégák mindig iszonyú sokat röhögtek azon, mennyire nehezen tanult szöveget a Karcsi. Mindig félt, hogy elfelejti.” Mint mondta, a színész különféle trükköket talált ki, hogy felvétel vagy előadás közben is tudjon lesni a szövegkönyvből.

Végtelen és hatalmas szíve volt, ezért is annyira fájdalmas, hogy pont a szíve az, ami egyszer csak nem dobogott tovább. Mindig mindenkinek segített, mindig azt nézte, hogyan tudna embereket felkarolni, megnevettetni, jókedvre deríteni, pedig ő maga szerintem át volt itatva egyfajta melankóliával is. Volt benne egyfajta kettősség, sok szempontból küzdelmes volt az élete, és a küzdés sokszor olyan dolgokat okozott neki, amit maga sem szeretett. Biztos vagyok abban, hogy nagyon büszke lenne, ha látná, hogy az a sok család, amit megalkotott, most nagyon-nagyon sok időt tölt el együtt, és a gyerekei nagyon jó és összetartó testvérek lettek

– nyilatkozta Liptai Claudia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik