Élet-Stílus

Harmincnégymillió forintnyi aprópénzt loptak el egy kamionról Philadelphiában

awalby / Getty Images
awalby / Getty Images
Nagyjából százezer dollárnyi (közel 34 millió forintnyi) tízcentes érmét raboltak el ismeretlen tettesek egy pénzszállító teherautóból Philadelphiában.

Megközelítőleg egymillió darab tízcentes érmét, vagyis mintegy százezer dollárt loptak el egy teherautóról Philadelphiában – írja a CBS News.

A bűncselekmény csütörtök hajnalban történt egy Walmart bevásárlóközpont parkolójában. A teherautó sofőrje, a philadelphiai pénzverdében vette fel a rakományát, nagyjából 750 ezer dollár (kb. 254 millió forint) értékű tízcentest, leparkolt az otthona közelében, majd hazament aludni, mielőtt elindult volna az aprópénzzel a floridai célállomáshoz. A rendőrség szerint ez nem szokatlan gyakorlat a kamionsofőrök körében.

Az ismeretlen tettesek több ezer tízcentest szórtak szét a kamion körül és egy sávban egy közeli útig. Az érmék összeszedése órákon át tartott. A rendőrség közleménye szerint aprópénzlopás meglehetősen ritka, de egyre több kamiont fosztanak ki Philadelphia északkeleti részén. Az utóbbi időben loptak teherautókról bárány-, és csirkehúst, hűtőszekrényeket és tévéket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik