Élet-Stílus

Sóval szórták be a rászorulóknak zöldséget termesztő nő kertjét Angliában

Carly Burd 300 családott tudott volna ellátni, de mindene tönkrement. A történetét hallva annyian segítettek, hogy a jövőben még több élelmiszert tud majd termelni.

Carly Burd gyümölcsöket és zöldségeket termeszt otthonában az angliai Harlowban, a termést pedig rászorulóknak ajánlja fel – írja az Insider.

Burd a héten közölte a TikTokon, hogy ismeretlenek sót szórtak a növényeire, így tönkrement a termése.

@carlyburd43 #costoflivingcrisis #harlow #heartfm #dailymail #itvnews #bbcmorninglive #community #hometown ♬ original sound - CarlyBurd

Burd még novemberben kezdett posztolni A Meal on Me with Love kezdeményezéséről.

190 embert etettem meg egyedül, az egész kertemet veteményessé alakítottam!

– írta, azóta már több mint 1600 embernek juttatott élelmiszert.

Most viszont tönkrement a veteményese, és nem is ültetheti újra a növényeket.

Burd TikTok-videóját eddig már több mint 1,6 millió alkalommal nézték meg, többen fel is ajánlották, hogy adományokat juttatnak el a nőhöz vagy segítenek helyreállítani a kertjét.

Van, aki azt tanácsolta, hogy használjon szalmát és vizet, így valamennyire rendbe tudja hozni a kertjét, más egyszerűen csak azt írta, hogy Burd jelezze neki, hogyan tudna segíteni. A legtöbben viszont pénzt küldtek neki.

Burd április 12-én egy további videóban köszönte meg a nézőknek az adományok áradatát, de azt mondta, hogy a sózás káros hatásait még mindig jelen vannak.

300 családot táplált volna

– mondta az elpusztult termésre.

@carlyburd43 #costoflivingcrisis #harlow #heartfm #itvnews #bbcmorninglive #hometown #community #thankyou ♬ original sound - CarlyBurd

A GoFoundME oldalon eredetileg 4000 fontot (kb. 1,7 millió forint) szerettek volna összegyűjteni a nőnek, április 13-án délelőtt már 161 390 fonton (kb. 69,5 millió forint) állt a számláló, az összeget egyenesen Burdnek utalják.

A nő most már azt tervezi, hogy közösségi térré alakítja a kertjét, hogy mások is termelhessenek és segíthessenek a rászorulóknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik