Élet-Stílus

Csatornafedélbe szorult mókust mentettek a dortmundi tűzoltók

Feuerwehr Dortmund
Feuerwehr Dortmund
Kemény munkával szabadítottak ki egy csatornafedélbe szorult mókust a tűzoltók Dortmundban. A tűzoltók úgy gondolják, néhány éve ugyanezt a mókust mentették meg egy hasonló szituációban.

Egy nő vett észre egy csatornafedélbe szorult mókust hétfőn, koradélután Dortmund Hörde nevű kerületében. Egy ideig maga próbálta kimenteni az állatot, majd miután nem járt sikerrel, letakarta egy sállal a mókust, hogy megnyugodjon, majd tárcsázta a segélyhívót – írja a Deutsche Welle.

A tűoltók nehéz mentésről számoltak be, a mókus ugyanis nem volt együttműködő, folyton megpróbálta megharapni a megmentőit. A mentőcsapat végül sikerrel járt. Miután kiszabadították, a mókus pillanatok alatt eltűnt a legközelebbi fa lombjában.

A dortmundi tűzoltók úgy gondolják, nem először szabadították ki a mókust hasonló helyzetből. Legalábbis 2019-ben szintén csatornafedélből kellett kiszabadítaniuk egy mókust. Akkor az állat annyira nyugtalan volt, hogy állatorvost kellett hívniuk, hogy elkábítsák az állatot és ellássák a kisebb sérüléseit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik