Élet-Stílus

Plüssjátékokat koboztak el a rendőrök egy angliai kocsmából

Gyűlölet-bűncselekmény szándékát feltételezték a plüssök mögött.

Az angliai Essex-ben található Grays városában lévő egyik kocsmában a rendőrség razziát tartott, és elkoboztak húsz plüssfigurát, valamint azokat ábrázoló matricákat, mert gyűlölet-bűncselekménynek vélték a babák kihelyezését.

A 61 éves Benice Ryley és férje, a 65 éves Chris tizenhét éve vezetik White Hart nevű kocsmájukat, ahová nemrég hat rendőr érkezett ki, hogy lefoglalják a pár tulajdonában lévő golliwog baba gyűjtemény egy részét. A golliwog babák leginkább az itthon is ismert Moncsicsikhez hasonlíthatóak, melyek Florence Kate Upton írónő 1985-ös gyermekregényének egyik fekete színű karakterét ábrázolják.

Chris Ryley-t, mint a kocsma tulajdonosát a rendőrség ki szeretné hallgatni, de a pár ellenáll a hatóság utasításainak, és az akció óta további babákat helyeztek el kocsmájukban, valamint a következő feliratot annak bejáratánál:

A polcainkon golliwog babák vannak kiállítva. Ha ez önt bántja, kérjük, ne lépjen be.

Ryley szerint ez a rendőri fellépés nevetséges, és a politikai korrektség elszabadulásának tartja a történteket.

Nem követtem el semmilyen bűncselekményt, és nem akartam senkit sem megbántani. Ezek a babák a kocsma részei, a vendégek szeretik őket, és gyermekkorunk emlékei.

– fűzte hozzá a nő a Daily Mail szerint.

A pár szerint kocsmájukba bármilyen nemzetiségű ember jól érezhette magát eddig, és a névtelen feljelentőn túl még senkit sem zavart a plüssök látványa.

Az eset miatt állítólag Suella Braverman belügyminiszter is felszólalt, hogy az essex-i rendőrségnek játékok lefoglalása helyett a bűnözők elfogására kellene összpontosítania.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik