Élet-Stílus

Húsz dollárért verték össze, a családja most több millió dollárra perel

Kelsey Moore végzős diák volt egy amerikai középiskolában, amikor 2022. április 17-én megtámadták és ezzel maradandó sérüléseket okoztak neki, írja az Insider. Loren Klitsas, a család ügyvéde szerint a fiatal élete már soha nem lesz ugyanolyan.

Életre szóló sérüléseket szenvedett el ez a srác, minden esélyét elvesztette, hogy baseballjátékos legyen. Pánikrohamai vannak minden alkalommal, amikor autókat lát vagy valami olyat, ami szokatlan számára

– mondja Klitsas.

Az Insider által megszerzett vádirat szerint Moore tavaly templomban volt húsvét alkalmából, ami után egy parkolóban találkozott a barátaival, ahol váratlanul arcon ütötték. Az iratokból kiderül, hogy a most 21 éves Brandison Dru Daniel a most 18 éves Cameron Luke Makarának 20 dollárt (mai árfolyamon közel hétezer forintot) adott, hogy megüsse Moore-t. Makara ezután egy autó platójára helyezte a fiút, hogy ott fotókat készítsen róla. Szintén az iratok szerint a képeket utána „széles körben” osztották meg a közösségi médiában.

A bírósági iratok szerint Danielt és Makarát súlyos testi sértéssel vádolják, ugyanis Moore-nak eltört több arccsontja, az egyik szemén elvesztette a látást, az egyik fülére nem hall. A fiú több napig volt kórházban, majd otthon heteket töltött gyógyulással, a fejébe pedig négy titánlemez került.

Danielen és Makarán kívül az ügyben érintett még 16 másik ember is, akik jelen voltak a verésnél, közülük egy pedig le is filmezte az esetet. Moore szülei felperesek az ügyben – ők lelki gyötrelmek, orvosi kiadások és a kiesett bérek miatt egymillió dollárt, 343 millió dollárt követelnek, míg fiuk ezeken felül ötször ennyi pénzt szeretne.

Az Insider fotókat is közölt a megvert fiúról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik