Élet-Stílus

Dopeman: Orbán Viktor egy kivételes tehetségű, párját ritkító pali az egész mai világelitben

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu

Nagyot fordult a világ Dopemannel, akit tíz éve még Orbán Viktor hungarocell-szobrát rugdosta, ma viszont már nyíltan dicséri a miniszterelnököt. Erről is kérdezték a rappert a Blikk Polihisztor című videós műsorában, ahol elmondta, nem bánta meg a 2013-as tettét, de ma már úgy gondolja, az ilyesmi „hibás cselekedet”.

Dopeman – aki még 2017-ben is MSZP-támogatással indult egy időközi választáson Józsefvárosban – visszautasítja, hogy fideszes lenne, ám a kormányfőt elismeri:

Az oktatás és az egészségügy terén most is nagyon komoly kritikáim vannak a kormánnyal szemben, és nem olyan irányból, mint a tanároknak vagy az egészségügyi dolgozóknak. Ettől függetlenül, látván, mi történik, azt kell mondjam, Magyarország kormányfője egy kivételes tehetségű, párját ritkító pali az egész mai világelitben. Elég csak azt szemügyre venni, hogy egy 9,5 millió lakosságú ország vezetőjével napi szinten foglalkozik a világsajtó.

A rapper (akinek valódi neve Pityinger László) időközben arra jött rá, hogy igenis lehet érvényesülni az országban, legalábbis egy bizonyos szintig:

Magas szintű üzleti manővereket a berendezkedés meg az ország tulajdonságai miatt nem vagy képes végrehajtani, ezt abszolút elismerem. Egy bizonyos szint fölött rád tenyerelnek. Ez valószínűleg egy másik kormány alatt is így lenne

– mondta Dopeman, aki további dicsérő szavakat mondott Orbán Viktorról:

Lehet, hogy itthon kétharmada van, de a világtrendekkel szemben ellenzékbe kényszerül. A magyar baloldal olyan, mintha a világkormánynak a véleményét képviselné. Orbán Viktornak nagy ereje, hogy belőtte a magyar választóknak azt a képet, amit szeret, a kis hátizsákkal, ettől függetlenül van benne rock and roll

– így Dopeman, aki szerint sokan nyertesei az Orbán-rendszernek, köztük ellenzéki politikusok is, mint Karácsony Gergely vagy Jakab Péter.

Pityinger László úgy véli, ő egyik oldalhoz se tartozik, de azért tudna választani, ha kell:

Én ugyanúgy vagyok kormány-, mint ellenzék-kritikus. Ám ha választanom kell, akkor azt tudom mondani, főként a miniszterelnök meg néhány figura miatt, ez az egész igenis működőképes. Látom a víziót is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik