Élet-Stílus

A dalai láma szájon puszilt egy fiút és arra kérte, szopogassa a nyelvét

A szájára adott puszit egy indiai kisfiúnak a dalai láma, majd a vallási vezető azt kérte, hogy szopogassa a kinyújtott nyelvét, írja a News.com.au. Az esetről, ami márciusban történt, videó is készült. A videóban a fiú azt kérdezi, megölelheti-e a lámát, mire a 87 éves Tendzin Gyaco azt válaszolja, „Rendben, gyere”. A dalai láma az arcát mutatja a fiúnak, hogy oda adjon egy puszit, amit a gyerek meg is tesz, majd megöleli. Ezután a láma „azt hiszem, ide is okés” szöveggel az ajkaira mutat. Ezután a vallási vezető megragadja a fiú arcát, a szájára ad egy puszit, miközben a közönség nevet.

És most szopogasd a nyelvem

– teszi hozzá a láma, majd kiölti a nyelvét. Ezután egymáshoz nyomják a homlokukat, a fiú kiölti a nyelvét, majd visszahúzza, ezután a dalai láma mellkason legyinti és nevet. A fiú ezután menne, de a láma megrázza a kezét és újra megöleli.

A jelenet megbotránkoztatást keltett Indiában, az emberek két részre szakadtak: az egyik csoport szerint ijesztő és undorító, ami történt, míg a támogatók szerint a láma csak viccelt.

Frissítés

Twitterre posztolt közleményében a dalai láma azt írja, elnézést kér a fiútól, a családjától, illetve azoktól, akikben rossz érzést keltett a videó. Hozzáteszi: játékosan szokta ugratni az embereket, akikkel találkozik, de bánja az esetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik