Élet-Stílus

Kiderült, mi okozta Coolio halálát

Tim Mosenfelder / Getty Images
Tim Mosenfelder / Getty Images
Sokáig a rapper asztmájával magyarázták, hogy szívrohamot kapott, azonban a hivatalos halottkémi vizsgálat egészen más eredményre jutott.

Coolio – polgári nevén Artis Leon Ivey Jr. –, a Grammy-díjas rapper tragikus hirtelenséggel hunyt el 59 éves korában tavaly szeptemberben. A Los Angeles-i házának fürdőszobájában megtalált zenész halála után a nyomozók semmilyen drogfogyasztásra utaló jelet nem találtak – így a rapper szívrohamát sokáig az asztmájához kötötték.

Azonban a BBC azt írja, hogy a Gangsta’s Paradise előadójaként a gengszterrap egyik arcává váló zenész menedzsere, Jarez Posey most elárulta:

Coolio halálát fentanil – egy heroinnál is sokkal veszélyesebb opiát – és más kábítószerek túladagolása okozta.

A menedzser azután közölte a nyilvánossággal a hírt, hogy a Los Angeles megyei halottkémi hivatal tájékoztatta a családját a Coolio boncolását követő vizsgálatok eredményeiről.

Bár Coolio a CBS információi szerint a halála előtti időszakban elsősorban még fenciklidint, azaz PCP-t használt, a halálát az okozta, hogy fentanilt, heroint és metamfetamint kevert össze a szervezetében. A rapper halálát a halottkémi hivatal balesetnek minősítette.

Coolio 80-as években kezdett el zenélni, és azután vált világhírűvé, hogy 1995-ben Grammy-díjjal jutalmazták második, Gangsta’s Paradise című albumát, az album címadó dalát pedig később felhasználták a Michelle Pfeiffer főszereplésével bemutatott Veszélyes kölykök (Dangerous Minds) című filmben.

Az Egyesült Államokban naponta akár 200 ember haláláért is felelős, gyógyszeriparnak köszönhetően elterjedő ópiátról, a fentanilról itt írtunk bővebben.

Napi 200 halott a modern orvoslás egyik legnagyobb hibája miatt
Naponta többen halnak meg az USA-ban gyógyszer- és drogtúladagolásban, mint autóbalesetben. Elmondjuk, hogyan jutottak el idáig, és azt is, itthon várható-e hasonló krízis.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik