Élet-Stílus

Nyomtalanul eltűnt a férfi, aki azzal kérkedett, hogy pénzt lopott egy drogkartelltől

John Moore / Staff / Getty Images
John Moore / Staff / Getty Images
Azzal kérkedett egy texasi férfi, hogy pénzt lopott az egyik mexikói drogkartelltől. Nem sokkal később maszkos fegyveresek rabolták el.

Akkor látták utoljára Erik Tadeo Ramirezt, amikor március 24-én, nem sokkal hajnali egy óra után megpróbált megszökni egy mozgó terepjáróból az Egyesült Államokat Mexikóval összekötő Juarez-Lincoln hídon, a texasi Laredoban – írja a Foth Worth Star-Telegram című lap

A híd kameráinak felvételein látszik, amint a vérző arcú Ramirez belülről kinyitja egy kék Dodge Ram ajtaját, megpróbál kiugrani, de a mellette ülő férfiak visszarántják. Az autó ezután átszáguld a híd mexikói oldalára és csak egy véres nadrág és egy véres ing marad mögötte az úton.

Néhány órával korábban Ramirez egy házibuliban volt, Laredoban. A tanúk szerint este tizenegykor arról beszélt telefonon egy ismeretlen nőnek, hogy 50 ezer dollárt (kb. 17 millió forintot) lopott a Del Nortese drogkartelltől, de nem fél, mert az Egyesült Államokban biztonságban van. Hajnali háromnegyed egykor egy platós terepjáró fékezett a ház előtt, maszkos, fegyveres férfiak szálltak ki belőle és elrabolták Ramirezt.

A helyi rendőrségen Ramirez nővére jelentette be a férfi eltűnését, az ügyben indított nyomozásba az FBI is bekapcsolódott. A nyomozók azonosították a terepjáró sofőrjét, Jonathan Cavrialest. A férfit március 27-én fogták el, amikor Mexikóból megpróbálta átlépni az Egyesült Államok határát. Az emberrabláshoz használt terepjáró Cavriales anyjának nevére van regisztrálva.

Cavriales elismerte, hogy ő és három társa rabolták el Ramirezt miután megtudták, hogy a férfi ellopott 50 ezer dollárt a Del Noreste kartelltől. A hatóságok egyelőre nem tudják, hol lehet az elrabolt férfi, az ügyben tovább folyik a nyomozás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik