Élet-Stílus

Alaszkától Argentínáig biciklizett a 17 éves fiú

Az amerikai fiút kirabolták, és kórházba is került a körülbelül másfél évig tartó út során.

Egy Los Angeles-i születésű fiú a középiskola elvégzése után úgy döntött, hogy Alaszka legészakibb pontjától Argentína legdélibb pontjáig fog kerékpározni.

Liam Garner 2021 augusztusában vágott neki az útnak, ahová a kerékpárján, némi kempingfelszerelésen és körülbelül 5 ezer dollárnyi (nagyjából 1,7 millió forint) megtakarításán kívül nem vitt magával semmit. Az 527 napos út során Garner 14 országon tekert keresztül, és több mint 350 ezer követőre tett szert TikTokon. Az utazáshoz egyetlen motivációja pusztán annyi volt, hogy lássa, képes-e rá. Szülei mára legnagyobb támogatóivá váltak, noha édesanyja nem hagyta jóvá utazását, apja pedig csak akkor értesült róla, mikor már Alaszkában volt. Útközben a TikTok és Patreon segítségével teremtett elő magának bevételt, de állítása szerint igen kevés pénzt költött útja során.

Az indulás előtt már több mint hat hónapja nem bicikliztem, és az indulás hónapjáig saját biciklim se volt. Néha jó, ha vakon bízol magadban.

idézi Garnert a Yahoo! News.

Garner útja nem volt zökkenőmentes, és időnként úgy érezte, fel akarja adni. Az egyik ilyen alkalom az volt, mikor Dél-Mexikóban, Guatemala felé tartva kirabolták. Elvesztette telefonját és pénztárcáját, és internet- vagy GPS-kapcsolat nélkül kellett kerékpároznia, a közel 38 Celsius-fokos hőségben. 2022 júniusában pedig balesetet szenvedett Kolumbiában – leesett kerékpárjáról és beverte a fejét, ami miatt egy hónapra kórházba került.

Garner végül január 10-én érte el úti célját, a dél-argentíniai Ushuaia városát. A tinédzser azt tervezi, hogy könyvet ír az utazásairól, és már a következő kerékpáros kalandján gondolkodik, Európától egészen Ázsiáig.

@liamtheimpaler I promise this isn’t the last vid. I’m planning on making an in depth series running down the whole trip once I’m home;) thanks guys Liam Garner / Prudhoe Bay, Alaska - Ushuaia, Argentina by bike/ August 1st, 2021 - January 10th, 2023 #fyp #fy #argentina #bike #patagonia #ushuaia ♬ Northern Sky - Nick Drake

Ajánlott videó

Olvasói sztorik