Élet-Stílus

Brooke Shields súlyos szülés utáni depresszióval küzdött, az öngyilkosságot fontolgatta

Roy Rochlin / Getty Images
Roy Rochlin / Getty Images
Autóval akart egy falnak hajtani, amikor abbahagyta az antidepresszáns szedését.

Brooke Shieldsnek és férjének két lánya van, a most 19 éves Rowan és a 16 éves Grier. A színésznő egy nemrég megjelent interjúban elárulta, idősebb lánya születése után depressziós lett, sokáig nem tudott kötődni Rowanhez, és az is előfordult, hogy azt fontolgatta, megöli magát.

Kimerült voltam. Hét IVF-kezelésen estem át. Rengeteg vért vesztettem a szüléskor, és megsüllyedt a méhem. Minden elromlott, ami elromolhatott. Azt hittem, meg fogok halni. El akarták távolítani a méhem. Nagyon sok trauma ért. Aztán hazamentem, és fogalmam sem volt, mit kell csinálni egy babával. Erőtlen voltam, a biokémiai egyensúlyom teljesen felborult, és senki nem tudta, mi történik. Csak azt mondogatták, hogy hagyjam abba a szoptatást, meg ilyesmik. Az volt a legrosszabb, hogy én sem értettem a saját elmémet. Elvesztettem mindent, ami azzá tett, aki voltam, és teljesen kicsúszott a lábam alól a talaj. Tehetetlennek és ijedtnek éreztem magam. Felhívtam az orvost, és annyit mondott, ez csak a szokásos szülés utáni szomorúság

– idézte fel. Később az orvosa visszahívta, és bocsánatot kért tőle. Mint kiderült, beszélt a feleségével, aki dúlaként dolgozott, ő világított rá nála, hogy Shields szülés utáni depresszióval küzdhet. Gyógyszert ajánlott a színésznőnek, amit csak egy kis győzködéssel fogadott el. Bár az állapota javulni kezdett, egyszer önhatalmúlag úgy döntött, nem szedi tovább az antidepresszánst.

Volt egy nagyon rossz epizódom, amikor úgy voltam vele, neki fogok hajtani egy falnak az autómmal. Láttam magam előtt, ha becsuktam a szemem, az agyamat elárasztották a képek. Nagyon ijesztő volt. Szóval a kocsiból felhívtam az orvosomat, mondtam neki, hogy az autópályán vagyok, és visszakérdezett, hogy abbahagytam-e a gyógyszer szedését

mesélte Shields, aki ezután orvosi javaslatra újra elkezdte szedni a gyógyszerét.

A színésznő arról is beszélt, férje mindent megtett, hogy lányuk semmiben ne szenvedjen hiányt, ami azt eredményezte, hogy a mai napig nagyon erős a kapcsolatuk.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik