Élet-Stílus

Ezért okozhat bőrproblémát, ha rosszkor mosunk fogat

Nem mindegy, hogy mikor tisztítjuk az arcunkat és mikor a fogunkat.

Figyelniük kell azoknak, akik a reggeli vagy esti rutin során rosszul választják meg a fogmosás idejét.

Ha a bőrápolás után tisztítjuk a fogainkat, számolnunk kell azzal, hogy bőrkiütésünk vagy pattanásaink lesznek – idézi a Mirror Dr. Mehsst.

@dr.mehss If you brush your teeth after washing your face, you may be doing your skin a disservice. Residual toothpaste that dribbles onto your chin may cause your skin to dry out or become irritated, and some of the active ingredients in toothpaste can cause breakouts. Dermatologists and dentists agree brushing your teeth should always come before washing your face. #facewash #face #morningroutine #acnetreatment #tooth #teeth #acne #toothpaste #facecleaning #skincare #skincaretips #skintok #foryou #foryourpage #fyp ♬ hot ppl used it - Yaso

Az orvos rendszeresen tesz közzé egészséggel és szépséggel kapcsolatos videókat a TikTokon.

Mehss felhívta a figyelmet, hogy soha ne mossunk fogat arcápolás után, mert ilyenkor a baktériumok a szájból vagy annak környékéről a bőrre kerülhetnek. Sok esetben egész egyszerűen ez a pattanások oka. A szakember azt javasolja, hogy fordítsuk meg a sorrendet.

Mehss a TikTokon megosztott több képet is olyan emberekről, akiknek különböző elváltozások voltak a szája körül.

A bőrgyógyászok és a fogorvosok egyetértenek abban, hogy a fogmosásnak mindig az arcmosás előtt kell lennie.

– közölte a videóban,

A fogakból vagy az ínyből származó rossz baktériumok átterjedhetnek az arcra fogmosás közben, és bőrirritációt, pattanásokat okozhatnak. Fogmosás után viszont a szájból az arcra terjedő baktériumok többsége könnyen eltűnik.

– mondta, hozzátéve, hogy

A fogkrémmaradványok is irritálhatják a bőrt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik