Élet-Stílus

Bepereli az iskolát a tanárnő, akit meglőtt egy hatéves fiú Virginiában

Abigail Zwerner 40 millió dollárt követel az intézménytől.

Ahogy arról beszámoltunk, január 6-án az amerikai rendőrség elvitt egy hatéves fiút, mert rálőtt a tanárára egy virginiai általános iskolában.

Később kiderült, a tanárnőt a kezén és a hasán érte a lövés, súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol két hétig gyógyult, összesen négy műtétet hajtottak végre rajta.

Abigail Zwerner most úgy döntött, hogy bepereli az iskolát – írja a BBC.

A 25 éves nő súlyos hanyagságra hivatkozik, mert szerinte a fiú, John Doe korábbi viselkedése alapján voltak figyelmeztető jelek.

A hétfőn benyújtott keresetben azt állítja, hogy az iskola tudta, hogy kisfiúnak milyen problémái voltak.

A keresetben megjegyzik, hogy a fiú korábban fojtogatta az óvónőjét, és az iskolában is rendszeresen durva szavakkal illette a személyzetet és tanárokat.

A fiú két nappal a lövöldözés előtt elvette egy tanár telefonját és összetörte, ami után egy napos eltiltást is kapott.

Szintén leírták, hogy „mindenki tudhatta”, hogy John Doe erőszakosan viselkedett a diákokkal és a tanárokkal, mindenkibe belekötött, szándékosan okozott sérüléseket, és ezt a magatartást az iskolán kívül is folytatta.

Zwerner 40 millió dollárra (kb. 13,8 milliárd forint) pereli az iskolát.

A tantestület egyébként az eset után fémdetektorokat szereltetett fel az iskolába, a tanfelügyelőt elbocsátották, az igazgatóhelyettes pedig lemondott, a fiú ellen azonban nem emeltek vádat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik