Élet-Stílus

Nyuszistopra kérnek mindenkit húsvétkor

UroshPetrovic / GettyImage
UroshPetrovic / GettyImage

Kiscsibét már 150 forinttól lehet vásárolni, dísznyulat néhány ezerért, ám a tapasztalat az, hogy az összevásárolt élő állatok az ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak. Az állati jövevényektől pedig sokan durva módon próbálnak megszabadulni, az állatvédők ezért húsvéti nyuszistopot, kérnek, tudatos vásárlást és felelős állattartást mindenkitől – áll az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület az MTI Országos Sajtószolgálatának megküldött közleményében.

Az ünnep elmúltával a kisállat inkább már csak unott teherként van a lakásokban, gondot okozhat a táplálása, a szőr, ürülék (és bűz), ráadásul egyre többen allergiásak az élőállat szőrére vagy tollára. Az egyesület munkatársai az elmúlt években egészen durva esetekkel is taálkoztak, hogyan szabadulnak meg egyesek a teherré vált állattól.

Amellett, hogy dobozba zárva, az út szélére dobják ki őket, a díszhalakat lehúzzák a wc-n, a madarakat szabadon eresztik a kalitkából.

Egy etetéshez szokott háziállat viszont emberi gondoskodás nélkül életképtelen, ha utcára dobják, azzal a sorsa végérvényesen megpecsételődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik