Élet-Stílus

Hatalmas lábai miatt kigúnyolták, most világrekorder lett a tízéves kislány

A Labuschewsky vezetéknevű kislányt ma már tisztelik az osztálytársai, de nem elégszik ezzel meg, újabb rekordra tör.

Ruby Labuschewsky-nek az átlagosnál nagyobb lába van, ami miatt rengeteget gúnyolták az iskolában, most azonban épp az egyedi tulajdonsága miatt figyel rá a világ. A vezetékneve miatt magyaroknak különösen beszédes a rekord.

A tízéves michigani lánynak az amerikai méretek szerint 10,5-es lába van, ami Európában 42,5-es méretnek felel meg.

Labuschewsky lábai még a felnőtt nők között is egyedinek számítanának, korosztályában pedig egyeduralkodó lett, a családja legnagyobb örömére már ő birtokolja a legnagyobb lábú gyerek világrekordját.

Amikor megtudtam, rendkívül izgatott voltam. Fel-alá ugráltam!

mondta az Insidernek.

A kislány korábban adta be hitelesítésre a méretét, így a 7-9 éves korosztályban diadalmaskodott. Igaz, más nem nevezett, így Labuschewsky vélhetően kisebb mérettel is nyert volna.

A 4 és 16 éves gyerekek különböző kategóriákban nevezhetnek a Kids World Records nevű szervezetnél, amely annyiban különbözik a Guinness World Recordstól, hogy kizárólag a fiatalkorúakat ismer el.

A gyerekek saját kategóriákat is létrehozhatnak, így tett a kislány is anyukája, Hannah segítségével. Több fotót is készítettek a lány lábáról egy mérőszalag mellett, hogy hiteles legyen a jelentkezés. Négy héttel később érkezett a hír, hogy jóváhagyták a Labuschewsky rekordját.

Édesanyja elmondta, hogy részben ő szorgalmazta a lányánál, hogy nevezzen, hogy picit helyrebillenjen az önbizalma, miután gyermekét állandóan cikizték a sajátos méretei miatt.

A cím elnyerése óta fordult a világ a kislánnyal, ma már élvezi az iskolában a frissen megszerzett népszerűségét.

Eléggé dicsekedett vele. Sok gyerek mondta, hogy „láttalak a hírekben”

– mesélte édesanyja.

A negyedik osztályos tanulónak némi kellemetlenséget is okoz a nagy méret, ugyanis nehezen talál a lábához illő gyerekcipőt.

Labuschewsky merészebb álmokat szövöget. Mivel már tízéves, egy másik korosztályban is az élre törhet, de nem is kell annyira erőlködnie, ebben a korosztályban 10,5-ös méret a rekord, a kislány pedig ezzel nyert, ráadásul azóta már 11-es (Európában 43-as) lett a lába.

A kislány higgadt, nem szállt a fejébe a hírnév, és hozzá is szokott a felhajtáshoz.

Most már profi vagyok!

– mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik