Élet-Stílus

Nem fénylő alagutat, hanem valami mást látott a halálból visszatért férfi

eyecrave productions / Getty Images
eyecrave productions / Getty Images
Miután egy ritka betegség miatt közel három liter vért veszített, az 55 éves Kevin Hillt újra kellett éleszteni a kórházban. A brit férfi elmondta, mire emlékszik.

A halálközeli élményen áteső emberek gyakran számolnak be arról, hogy megnyugtató fehér fényt láttak és alagutat, mely a túlvilágra vezet. Az 55 éves Kevin Hillel azonban másképpen történt – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

Hill 2021 nyarán fordult először orvoshoz, mert vizesedni és fájni kezdtek a lábai. Az orvosok először nem vették komolyan a tüneteit, majd miután többször is megjelent a rendelésen, végül beutalták a férfit a kardiológiára.

Hónapokkal később Hillt kalcinózissal diagnosztizálták. Ez egy ritka betegség, mely során kalciumsók rakódnak le különböző szövetekbe és ott gyulladást, fertőzést okoznak. Hillnek a lábai bőr- és zsírszöveteiben rakódott le kalcium, amitől a végtagjai csúnyán kisebesedtek. A férfi közel három liter vért veszített, leállt a szíve, újra kellett éleszteni.

A férfi azt mondja, nem látott alagutat és fehér fényt sem, de kilépett a testéből. A saját ágya mellett állt, látta, mi történik körülötte, ahogy egyre többen vannak az ágya körül, próbálják újraéleszteni és elállítani a vérzését.

Egy másik, szellemi síkon léteztem. Tudtam, mi folyik körülöttem, tudtam, hogy vérzek, és hogy súlyos az állapotom, mégis végtelen nyugalom töltött el. Tudtam, hogy meghaltam és kiléptem a testemből.

Hill ezután úgy érezte, lassan elalszik, majd amikor felébredt, újra élt, újra a testében volt. A férfi azt mondja, az élmény alapjaiban változtatta meg az életét.

„A felépülésem utolsó fázisában vagyok. A jobb lábamban még mindig érzek fájdalmat, de már messze nem olyan rossz, mint korábban volt, amikor órákon át sírtam. Akkor egy tízes skálán százas erősségű fájdalmat éreztem, most legfeljebb négyeset. Mindenki azt mondja, halottnak kellene lennem, mégis élek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik