Élet-Stílus

Soma Mamagésa megköszönte haldokló apjának a fájdalmat, amit élete során okozott neki

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Húsz évébe telt feldolgozni a traumáit, amiket az édesapja érzelmi blokkoltsága miatt szenvedett el.

Spitzer Gyöngyi, azaz Soma Mamagésa a napokban Kadarkai Endre vendége volt a NEMEK IGENJE című műsorban. Az előadóművész egyebek mellett az édesapjával való kapcsolatáról is mesélt, mint kiderült, sok fájdalom gyökerezett kettejük viszonyában.

Édesapja először fiú gyereket szeretett volna, és nem fogadta örömmel, hogy lánnyal bővült a családjuk. A beszélgetésből kiderült, a férfi nehezen tudta kifejezni az érzelmeit, ünnepekkor is mindössze két puszival tudta le az intimitást, mindez pedig olyan traumát hagyott az előadóművészben, amit húsz évébe telt feldolgozni, többféle módszerrel.

Amikor Spitzer már elmúlt 40, megindult kettejük között egy felszínesebb kommunikáció, mélyebben viszont nem tudtak elbeszélgetni egymással. A férfi tavaly hunyt el, mielőtt viszont elment volna, az előadóművész kiöntötte neki a lelkét. Mint mondta, nagyon megszerette és megérezte a lelkét, főleg a haldoklásában.

Akkor már demens volt, és amikor meglátogattam a nyolcvanéves születésnapján, akkor tudtam, hogy lehet, hogy ez az utolsó. És akkor volt háromnegyed óránk egyedül, amíg az élettársa elment a közértbe, és ott tudtam, hogy már nincs semmilyen félrebeszélés. Elmondtam neki, hogy apa, nagyon-nagyon hálás vagyok mindazért a fájdalomért és küzdelemért, amit a te érzelmi blokkoltságod adott nekem. Ebből nekem nagyon komoly tőkém lett, apa, és semmiért ne haragudjál magadra, mert megértettelek téged és megláttalak téged

– idézte fel a pillanatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik