Élet-Stílus

Videón a halálos walesi gázrobbanás pillanata

A posta furgonja épp megközelítette az épületet, amikor a robbanás történt.

Halálos gázrobbanás történt március 13-án a walesi Swansea-ben. Egy épület teljesen összeomlott, a robbanás következményében egy 68 éves férfi életét vesztette.

A robbanás pillanatát rögzítették az utcai kamerák, a közösségi oldalakon terjedő felvételen a helyi posta furgonja látható, amely egyszer csak eltűnik a hirtelen keletkezett füstben és porban. A videón feltűnik egy másik autó, amit a furgon rövid tolatás után elenged –

nem kizárt, hogy ez az udvarias gesztus mentette meg a postai alkalmazottat a súlyosabb sérüléstől vagy akár a haláltól, ugyanis ha nem vár néhány másodpercet, még közelebb lett volna a robbanáshoz.

A Wales Online-nak megszólalt a postás, Jonathan Roberts, aki elmesélte, hogy aznap negyed hét óta járta az utcákat, rendkívül eseménytelen nap volt – egészen 11 óra 20-ig. Ekkor haladt el a postai alkalmazott a Clydach Road-on a halálos gázrobbanás helyszíne mellett. Először azt hitte, a furgonnal történt valami.

A 49 éves férfi elmondta, hogy járókelők próbálták megnyugtatni az eset után, leültették, vízzel kínálták. A mentők kórházba vitték, ahonnan hazaengedték, de a fülébe jutott üvegdarabok miatt még vissza kellett mennie.

A postás, aki munkájából kifolyólag személyesen ismerte a robbanás halálos áldozatát, elmondta, nagyon hálás a sorsnak, hogy életben maradt, és együtt lehet feleségével és három gyermekével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik