Élet-Stílus

Rengeteg támadás éri hosszú körmei miatt az autószerelő nőt

Habár már közel egy évtizede dolgozik a szakmában a kaliforniai szerelő, sokan még mindig nem veszik komolyan.

Egy amerikai modell már hét éve dolgozik autószerelőként, de sokan még mindig bírálják őt hosszú műkörmei miatt.

A 25 éves Peyton Cicconi az elmúlt öt évben több mint 6 ezer dollárt (körülbelül 2 millió forint) költött körmeire, de nem hajlandó kompromisszumot kötni munkája miatt és levágni azokat. A kaliforniai Oaklandből származó modell a Killstar és a Vera’s Eyecandy gót stílusú ruhamárkáknak pózolt, és hálós harisnyában, valamint miniszoknyában dolgozik az autókkal – motorjavítástól az új kerekek felszereléséig. A szerelőnő körmei jelenleg közel három centiméter hosszúak, de állítása szerint ez csak segíti őt munkájában, még ha ez nem is volt mindig így. Sok törött köröm és hibázás kellett ahhoz, hogy megtanuljon velük együtt dolgozni – mondta a Daily Mail szerint.

Cicconinak a körmök és autók mindig is fontosak voltak: gyerekkorában sokat játszottak ikertestvérével játékautókkal, és azokhoz harmonizáló színűre festette ki körmeit is.

A modell arról is mesélt, hogy nőként rengeteg nehézséggel kell szembenéznie az iparágban, mint például a mindennapos zaklatás és a férfiak lekicsinylése. Mikor elkezdte kitanulni a szakmát, ő volt az egyetlen nő a 100 fős osztályában, és később munkaadói sem akarták őt komolyan venni.

Igazságtalannak éreztem, és egyedül voltam. Depressziós lettem és nem tudtam, hogy megtarthatom-e a körmeimet. Végül a videóim, melyekben körmökkel dolgozom, elindítottak egy magabiztos nőkből álló mozgalmat, akik nem félnek felvállalni a nőiességüket.

Szerinte a nők nagyobb bizalmat éreznek, ha egy hozzá hasonló autószerelőhöz fordulhatnak, hisz tudják, hogy nem fogja őket átverni pusztán a nemük miatt.

@minitruckbabe Replying to @1250goodvibez are we really going to judge women on their apperances. The wild part is i wouldn’t even consider u a day in my life. #fyp #foryou #mechanic #femalemechanic #carguy #carguys #bluecollar #bluecollarboys #carscene #mechaniclife #mechanicsoftiktok #womenempowerment #womanownedbusiness #womansrights ♬ original sound - Caylee Cresta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik