Élet-Stílus

Fény, festék, verejték – így néz ki testközelből a pankráció

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Fény, festék, verejték – így néz ki testközelből a pankráció

A HCW (Hungarian Championship Wrestling) 13 éve szolgálja a közönség szórakoztatását, valamint a birkózók szakmai fejlődését. A pankráció egyszerre történetmesélés, show és küzdősport, amelyben az előadókészség is komoly szerepet kap. Flitteres jelmezek, kemény összecsapások, érzelmekkel teli arckifejezések kalauzolják el a nézőt ebben a rejtelmes világban. Képgaléria.

A közönségben a legkülönfélébb embereket látni. Kisiskolásoktól a nyugdíjasokig mindenki lelkesen foglalja el a helyét, miközben a főszereplők a backstage-ben szellemülnek át karaktereik határai közé. Minden apró részlet számít, szintén a show része, hogy a smink, a jelmez és a fények is tökéletesen passzoljanak egy-egy pankrátor történetébe.

A szorítóban egymásnak feszülő birkózók színpadias agresszivitásában megbújik a gyakorlott óvatosság, hiszen egy kisebb hiba akár súlyos sérüléshez is vezethet. Improvizáció egészíti ki a mozdulatokat, de persze akadnak visszatérő motívumok is, például, hogy Maverick – a „hüllőember” – előszeretettel hányja le ellenfeleit zöldre színezett váladékával. Megannyi kiegészítő mellett a nézőket is bevonják az előadásba. Néha a lelátóról kerülnek kellékek a ringbe, de méretes fémlétrákat is örömmel használnak a küzdelmekben.

Három gálára látogattunk el, hogy megnézzük, milyen élményeket nyújt az Áttörés, a Vendetta és a Wild, és fényképezőgépünkkel merüljünk el a pankráció művészetében.

Galéria
Varga Jennifer / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik