Élet-Stílus

Megyeri Csilla az anyai ösztön hiányáról: Magamat hibáztattam, mert egyke vagyok, önző vagyok

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Nem zárkózik el teljesen a gyerekvállalástól.

Megváltoztatja-e a párkapcsolatot a gyerek érkezése? – ez volt a keddi Reggeli vitatémája, a stúdióban a háromgyerekes Czutor-Kilián Zsanett és az egyelőre gyermektelen Megyeri Csilla beszélgettek. Utóbbi tíz éve van együtt párjával, Molnár Zsolttal, és mint elmondta, nem azért nem született még babájuk, mert tartanak a gyerekvállalástól.

Igazából én mindig magamat hibáztattam, mert egyke vagyok, önző vagyok, vannak hibáim. Emiatt elmentem családállításra is, hogy miért van az, hogy ezek az anyai ösztönök nem jönnek. Nem feltétlenül velem van a hiba, lehet, hogy ezt én hozom, a különböző traumákat, transzgenerációs mintákat. Tudom, hogy mi a problémám, ezt nem fogom ország-világ előtt kitálalni, viszont úgy gondolom, hogy most már kezd társadalmilag elfogadottabb lenni, hogy a pár eldöntse, mikor szeretne gyermeket vállalni. Ne bántsunk már azért senkit, mert »Elmúltál harmincéves, miért nincs már egy gyermeked legalább? Ejnye-bejnye! A női emancipáció, az önmegvalósítás meg a karrier…« Engem ez tényleg felidegesít. Miért kell számon kérni egy nőt, hogy mikor akar gyermeket? Akkor, amikor én meg a párom úgy gondoljuk

– fakadt ki a műsorban Megyeri Csilla.

Később arról beszélt, párjával talán abba a hibába is beleestek, hogy először az anyagi biztonságot szeretnék megteremteni, és csak utána belevágni a családalapításba.

Sokan mondják, hogy albérletbe is lehet gyermeket szülni. Ebben is igazuk van, persze, de mi valahogy ezen a téren tudatosabbak szeretnénk lenni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik