Élet-Stílus

Manuális váltó miatt hiúsult meg egy autólopás Chicagóban

A tolvaj nem tudta kezelni a kézi váltót, végül futva menekült.

Autólopás miatt emeltek vádat egy chicagói férfi ellen, akinek azért nem sikerült elmenekülnie áldozata autójával, mert nem tudta a benne lévő manuális váltót kezelni – írja a CWBChicago.

Az elkövető Andrew Moran március 17-én délután fél egykor kopogtatott egy Audi A3-as vezetőoldali ablakán egy bevásárlóközpont parkolójában. Moran a bal kezét kabátja zsebében tartva arra kérte az autóban ülő nőt, hogy szálljon ki a járműből, mert muszáj elvinnie az autót – valaki üldözi, és meg fogják őt ölni, ha nem teszi meg. Az sofőr attól tartva, hogy Moran fegyvert tart kabátzsebében, kiszállt, majd egy közeli üzletből tárcsázta a rendőrséget.

Miközben a nő a rendőrséget hívta, a 25 éves férfi a számára ismeretlen manuális sebességváltójú autóval küzdött, mígnem feladta, és futva menekült a helyszínről. Azonban a jármű slusszkulcsa nyomkövetővel volt felszerelve, amit a férfi magánál tartott menekülés közben is, így hamar kézre kerítették a hatóságok.

Jelenleg az autólopási kísérlet mellett azzal vádolják Morant, hogy a kiérkező rendőröket leköpte és megrúgta. A kirendelt védőügyvéd azt mondta, a férfinek három gyermeke van, valamint egy fejsérülés miatt mentális problémákkal küzd. Morant 15 ezer dollár (körülbelül 5,5 millió forint) óvadék ellenében szabadlábra helyezték, és jelenleg megfigyelés alatt tartják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik