Élet-Stílus

Szokatlan módon növelte fehérjebevitelét a fitnesz influenszer

Kutyatápot evett.

Egy fitnesz influenszer videója vírusként terjedt el, amelyben bejelenti, hogy kutyaeledelt készül enni fehérjebevitelének növelése érdekében – vette észre az Independent.

A @henry.fit nevű TikTok felhasználó gyakran oszt meg videókat különböző fitnesz tippekről és mindennapi étrendjéről. A már több mint 21 millió megtekintésnél járó videójában egy napi táplálékbevitelt és testmozgást nyomon követő alkalmazásban a Pedigree egyik tápját vizsgálta meg. A MyFitnessPal applikáció szerint 200 gramm kutyatáp 666 gramm fehérjét, 600 gramm szénhidrátot, és 69 gramm zsírt tartalmaz. Látva a mennyei mannához mérhető tápanyagtartalmat, a tiktokker úgy döntött, 15 ezer lájk fejében megeszik egy tállal a kutyaeledelből. Ígéretét betartva következő videójában egy kemencében sült marhahús, tavaszi zöldség és alma ízesítésű száraztápból eszik, miközben undorral az arcán arra bíztatja követőit, hogy ne kövessék példáját.

@henry.fit #stitch with @kizaru.adm #fyp #fitness #bodybuilding #physique #creatine #gym #dogfood #viral ♬ original sound - Henryfit

Bár a trend vírusként terjed TikTokon, a kutyaeledel nem emberek számára készül. A tápok olyan összetevőket tartalmaznak, melyek kifejezetten a kutyák napi étrendjéhez igazodnak, és embereknél akár káros hatást is kiválthatnak.

A Heathline orvosi oldal megjegyzi, hogy a kutyaeledelek menadion tartalma az embereknél májkárosító hatással bírhat, valamint egyes tápokat nyers hússal készítenek el, ami pedig olyan káros baktériumokat juttathat be az emberi szervezetbe, mint a szalmonella, vagy az E. coli.

A Pedigree azonban a Buzzfeednek azt nyilatkozta, hogy tápjaik nem jelentenek veszélyt az emberekre nézve sem, habár a tápok fehérjetartalma valóban nem egyezik meg az alkalmazásban leírtakkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik