Élet-Stílus

Sörcsapolás a puszta gondolatok erejével

Különös szerkezetet fejlesztett ki egy brit cég, melynek segítségével az ember a puszta akaraterejével csapolhat le egy korsó sört.

Elkészült a világ első gépe, mely a neurológia és a robotika eredményeit ötvözve lehetővé teszi, hogy az ember a puszta gondolatai segítségével csapoljon le egy korsó sört – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

A Thirsty Thoughts nevű cég Homer névre keresztelt szerkezete EEG-technológiát alkalmazva, a homlokizmok aktivitásán keresztül méri fel a felhasználó agytevékenységét, aki így a gondolataival nyitja ki és zárja el a sörcsapot, illetve állítja a korsó dőlésszögét.

A Homer fejlesztését afféle vicces hobbiprojektként kezdte el a Strange Thoughts ügyvezetője, Seth Jackson. A cégvezető 2016-ban kezdett el szakértőket megkörnyékezni a gondolatokkal vezérelt, sörcsapoló robot ötletével, de mindenki kinevette, ezért maga vágott bele a terv megvalósításába. Nagyjából egy év múlva készült el a Homer. A gondolatolvasó robottal azóta több mint tízezer korsó sört csapoltak le.

Jackson azt mondja, bár a gép szép hasznot hoz üzletileg, az igazi értelme, hogy a fiatalokat a mérnöki tudományok világába csábítsa. A Homer bőven rejt magában lehetőségeket, hiszen a szerkezetet azt érzékeli, hogy valaki koncentrál valamire, vagyis egy sörcsapon kívül még ezernyi dologgal össze lehet kötni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik