Élet-Stílus

Kényszerítette egy apa a fiát, hogy 17 órán át játsszon a telefonján

Getty Images
Getty Images
Büntetésből, mert aludnia kellett volna már a gyerekének.

Egy sencseni apa azon kapta a 11 éves fiát, hogy a telefonján játszik hajnali fél kettőkor, ami jóval túl volt a lefekvési idején. Az apa büntetésként nem azt választotta, hogy elveszi a mobiltelefont, hanem hogy a gyerek addig játszhat, ameddig csak szeretne, egy kikötéssel: közben nem aludhat el – írta a Mirror.

Az apa, akit a helyi média csak Huangként emleget, az egyik kínai közösségi oldalra feltöltött egy videót a szokatlan módszeréről, és ebben azt a reményét fejezte ki, hogy fiát 24 órán át játékra készteti, amivel majd megmutatja neki, milyen káros az egészségére, ha az játszást előtérbe helyezi például az alvásnál.

Az apa a „siker” érdekében a gyerek iskoláját is felhívta, hogy fia aznap nem megy iskolába.

Reggel 7:30-kor a gyerek még simán játszott, de lassan úrrá lett rajta az álmosság, délután fél kettőkor elaludt. Huang azonnal felkeltette, hogy játsszon tovább, pár órán keresztül sikerült is a fiúnak, de aztán, összességében 17 óra után, az apa „bocsánatáért esedezett”.

A fiú még egy levelet is írt a számítógépén, amiben bocsánatot kért, hogy a lefekvési idő után is játszott, és megígérte, soha többé nem fordul elő még egyszer ilyesmi. Az angolul írt levél egy része így szól:

Megígérem, 11 előtt aludni megyek. Megígérem, nem fogok játszani előtte sem a telefonommal, sem játékokkal.

Bár ő találta ki, más szülőnek nem ajánlja Huang a fenyítésnek ezt a formáját. Fiáról pedig elmondta, „jó jegyei vannak és nagyon engedelmes”. Gyakran járnak a szabad levegőn és jó a fizikai erőnléte is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik