Élet-Stílus

Magasabb az IQ-ja a 12 éves lánynak, mint Einsteinnek vagy Stephen Hawkingnak

Reméli, intelligenciája segíti majd a világot, ha felnő.

Felvettek a Mensa egyesületbe egy 12 éves brit lányt, Anwita Patilt, miután kiderült róla, hogy az IQ-ja 162, ami életkori kategóriája szerint a lehető legmagasabb elérhető pontszám, és ami magasabb, mint Albert Einsteinné vagy Stephen Hawkinggé, akiknek 160 körül lehetett (18 év alattiaknál a maximum 162, a felnőtteknél 161) – írta a Daily Mail.

A lány már kiskorában lenyűgözte intelligenciájával a szüleit. Anyja, Anu, akinek doktori végzettsége van matematikából, azt mesélte:

Régebben együtt oldottunk meg matematikai kihívásokat, de néha nekem nem lett megoldásom, Anwitának igen.

Az anya szerint lánya teljesen máshogy gondolkozik, mint általában az emberek, és ez nem csak az iskolai tananyagra vonatkozik.

Hogy felvették lányukat a Mensába, a legintelligensebb két százalékba tartozók legrégebbi és legnagyobb társaságába, nem lepődtek meg, azon viszont igen, hogy Anwita a pontok maximumát szerezte meg a teszteken.

Bár a felnőtteket is lepipálja sok szempontból, Anwita szerencsére megmaradt gyereknek, zongorázik és táncolni tanul, egy hagyományos indiai táncot, a bharatanátjamot.

A brit közegészségügy tanácsadójaként dolgozó apa, Jay azt nyilatkozta, hogy lánya az intelligenciáját globális problémák megoldására akarja fordítani.

Anwitát nagyon lenyűgözi a matematika különböző gyakorlati alkalmazása, legyen az természettudomány, mérnöki tudomány vagy informatika. Reméli, ha felnő, készségei és tapasztalata segít majd a társadalmi kihívások megoldásában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik