Élet-Stílus

Heti egyszer eszik egy londoni nő, hogy jól tudja lakatni hat macskáját

Sally Anscombe / Getty Images (illusztráció)
Sally Anscombe / Getty Images (illusztráció)
Inkább éhezik, minthogy lemondjon a házi kedvenceiről.

Egy London Tottenham városrészében élő nő azt állítja, évek óta gyakran előfordul, hogy hetente csupán egy alkalommal eszik, mivel csak így tud mindent megadni hat darab házimacskájának.

A Daily Mail által bemutatott 46 éves Yasemn Kaptan csontritkulásban szenved, így rokkantnyugdíjasnak számít. Havonta 400 angol font, azaz nagyjából 180 ezer forint rokkantsági támogatásban részesül emiatt, de ezt az összeget a lakhatására fordítja.

Emellett heti 69 fontot, azaz valamivel több mint 31 ezer forintot kap azért, hogy ápolja a sclerosis multiplexben szenvedő párját. Azonban ennek a pénznek a nagy részét, 60 fontot – 27 ezer forintot – a macskáira költi, így magára csak 9 fontja, azaz 4 ezer forintja marad hetente.

Ez állítása szerint heti egy étkezésre elegendő, amikor grillezett paprikát, hagymát és salátát eszik. A hét többi napján mentateát iszik, ami enyhíti éhségérzetét, néha pedig egy-egy joghurtot is elfogyaszt.

Nincs egy fillérem sem – de a macskákat nem engedhetem el. Velünk nőttek fel. Kicsi koruk óta velünk vannak. Sok pénzt fizettem értük, ráadásul életük vége felé járnak. Nem lenne fair ilyenkor elengedni őket

– mondta a nő, aki több mint 30 kilót fogyott az elmúlt időszakban.

„Amikor megkapom az ápolási támogatásomat, az macskaalomra, macskaeledelre, kekszre és speciális tejre megy el, ez az összes pénzemet elveszi. A telefonszámlámat is éppen csak ki tudom fizetni. A párom aggódik értem, de mostanra már hozzászoktam. Rendbe fogok jönni, minden rendbe fog jönni” – magyarázta az asszony.

Yasemn Kaptan korábban azzal foglalkozott, hogy bevásárolt mások helyett, azonban tavaly csontritkulást diagnosztizáltak nála, ami miatt abba kellett hagynia a munkáját.

A Food Standards Agency nevű, élelmiszeripar területén illetékes brit kormányzati szerv 2022 márciusában végzett kutatása szerint ötből egy ember inkább kihagy egy étkezést, vagy csökkenti a napi élelmiszer adagját, mert az infláció miatt nincs elég pénze ételre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik