Élet-Stílus koronavírus

Sokmilliós ajánlatot tett a mellette ülő nőnek a repülőn a tech-milliárdos

Apróságot kért cserébe, a nő nem élt a lehetőséggel.

Egy szilícium-völgyi vállalkozó nemrég érdekes posztot tett közzé a Twitteren, ahol azt állítja, hogy 100 ezer dollárt (37 millió forint) ajánlott a repülőgépen mellette ülő nőnek, ha az leveszi a maszkját. Steve Kirsch-t korábban azzal vádolták, hogy a világjárvány idején téves információkat terjesztett a koronavírusról.

Éppen egy Delta járat fedélzetén vagyok. Az első osztályon mellettem ülő személy 100.000 dollárért nem volt hajlandó levenni a maszkját az egész út alatt. Nem viccelek. Ez azután történt, hogy elmagyaráztam neki, a maszkok nem működnek. Egy gyógyszergyárnak dolgozik.

– írja az optikai egér feltalálója.

Kirsch azt állítja, hogy az ajánlatát visszautasító nőt azzal próbálta meggyőzni, hogy mikor leveszi a maszkját evéshez vagy iváshoz, ugyanúgy megfertőződhet egyetlen lélegzetvétellel.

Levette a maszkot, amint a reggelit felszolgálták. Mindenki tudja, hogy evés közben nem lehet megfertőződni.

idézi a tech-milliárdost a Mirror, aki utastársát az összeomlott Silicon Valley Bank befektetőihez hasonlította.

Nem ez volt az első alkalom, amikor hasonló ajánlatával elutasításra talált, de úgy tűnik, emeli a tétet – három nappal a százezer dolláros posztja előtt ezt írta:

Megkérdeztem a mellettem ülő embereket a repülőn, hogy levennék-e a maszkjukat a repülés idejére, ha fizetek nekik 10 ezer dollárt (3,7 millió forint)? Mindketten elutasították az ajánlatot. Talán legközelebb 100 ezer dollárt kellene felajánlanom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik