Élet-Stílus

Bíróság kötelezi a spanyol férfit, hogy 25 évnyi házimunkát fizessen ki volt feleségének a válás után

Ivana Moral minden idejét a gyereknevelésre és a házimunkára fordította, nem volt bevétele. A bíró a házasság alatti minimálbér átlagából számolta ki az összeget.

A malagai bíróság döntése alapján egy spanyol férfinek több mint 182 ezer fontot (kb. 76, 2 millió forint) kell kifizetnie volt feleségének a 25 éves házasságuk alatt elvégzett házimunkáért – írja a Daily Mail.

A beszámolók szerint Laura Ruiz Alaminos bíró a pár házassága alatti éves minimálbér alapján számította ki a fizetendő összegeket.

Ivana férjének további havi 444 fontnak (186 ezer forint) megfelelő összeget kell fizetnie a feleségének és 356 (kb. 149 ezer forint), illetve 533 fontot (kb. 223 ezer forint) a két lányának.

A kétgyermekes anyuka 1995-ben házasodott össze volt párjával, mielőtt 2020-ban válást kezdeményezett volna. Az ítélet szerint Ivana Moralnak szinte minden idejét a család gondozására és a házimunkára kellett fordítania a házasság alatt.

Támogattam a férjemet a munkájában és a családban. Soha nem engedtek hozzáférni a pénzügyeihez, minden az ő nevén volt.

– mondta az asszony, aki a házassági szerződés értelmében csak a birtokon osztozhatott férjével, az anyagiakon nem, így Moral nem férhetett hozzá a házasságuk alatt megszerzett vagyonhoz sem.

A jogászok kiszámolták, mennyit kereshetett volna a nő évente 1995 és 2020 között, ezután állapították meg a „kártérítést”.

Moral elmondta, férje nem szerette volna, ha külön munkát vállal, így csak a férfi tulajdonában lévő edzőtermekben dolgozhatott PR-osként.

A volt férj a válást követően csak otthonukat és vagyonukat akarta megosztani, ezért várhatóan fellebbezni fog a döntés ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik