Élet-Stílus

Internetes csalók áldozata lett Barta Sylvia, 160 ezer forintot emeltek le a számlájáról

TV2
TV2
SMS-ben kapott gyanús linket.

Barta Sylvia internetes csalás áldozata lett: 420 eurót, azaz nagyjából 160 ezer forintot loptak el tőle. Az időjárás-jelentő a Blikknek mesélte el a történteket. Az egyik közösségi oldalon látott hirdetést egy sporteszközről, ami annyira megtetszett neki, hogy megrendelte.

A rendeléssel nem volt probléma, a tranzakció megtörtént, kifizettem a pontos összeget, majd vártam, hogy megérkezzen. Mivel az Egyesült Államokból rendeltem, és dollárban fizettem, tudtam, hogy az eszköz vámköteles. Kaptam is egy SMS-t, hogy a március 6-i szállításhoz ki kell töltenem egy űrlapot

– elevenítette fel az eseményeket Barta, aki jóhiszeműen ki is töltötte az űrlapot, amelyen a bankkártyájának adatait is fel kellett tüntetnie.

Meglepődtem, mert az űrlap beküldése után nem vontak le tőlem semmiféle összeget. Ekkor már megfordult a fejemben, hogy lehet, csalásról van szó. Ám másnapig nem történt semmi… Akkor viszont éppen a TV2 stúdiójába siettem adásba, amikor kaptam egy üzenetet: 420 eurót levontak a kártyámról. Nem tudom elmondani, mennyire megijedtem, senkinek nem kívánom ezt a riadalmat. Ráadásul nem is tudtam rögtön intézkedni, hiszen a televíziózás világa ilyen: ha adás van, ott kell állni a stúdióban, nem foglalkozhatok az ügyes-bajos dolgaimmal.

Az időjós később azzal szembesült, újabb támadás érte a bankszámláját: további 540 eurót, mintegy 200 ezer forintot akartak levonni tőle, de ezt a kísérletet már meghiúsította a bankja biztonsági rendszere, amely gyanúsnak ítélte a tranzakciót. Ezután a pénzintézet ügyfélszolgálata felvette a kapcsolatot vele.

Alaposan kikérdeztek, tudni akarták, nem kényszer hatása alatt telefonálok, hogy egyedül tartózkodom a helyiségben, tehát tényleg nagyon korrekt volt az ügyfélszolgálat munkatársa, amiért rendkívül hálás vagyok a banknak. Úgy néz ki, hogy az ellopott 420 eurót zárolták, már nincs a banknál, de talán még a csalóknál sem. Legalábbis ebben reménykedem, mert így van esély arra, hogy visszakapjam a pénzemet

– fogalmazott a tévés.

Nem gondolja, hogy a webshop vitte véghez a csalást, inkább profi hekkerekre gyanakszik.

Óriási bosszúság, de tanultam a hibából. Le kellett tiltatnom a kártyámat, újat pedig még nem kaptam, ami sok problémát okoz a mindennapokban. Mégis szeretném, hogy mások okuljanak a velem történtekből, hogy velük ne fordulhasson elő mindez. 160 ezer forint nagy összeg, pláne hónap elején, amikor rengeteg a fizetni való. Abban reménykedem, hogy a bank segítségével visszakapom, azaz nem tanulópénz lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik