Élet-Stílus

Czutor Zoltán: Aki nem szól bele a gyereke életébe, az szerintem nem is foglalkozik vele eléggé

Bielik István
Bielik István
Ő 6 gyerek édesapja.

A gyereknevelésről faggatta Czutor Zoltánt a Blikk. A zenész elmondta meglátásait a lapnak arról, hogy meddig tartja egészségesnek, ha egy szülő beleszól abba, a gyerek hogy éli az életét.

Azt gondolom, hogy a gyerekek életébe eleve kötelező beleszólnia a szülőnek, hiszen a gyerek jogilag nem vonható felelősségre 18 éves koráig, és nem is tud felelősségteljes döntéseket hozni. Aki nem szól bele a gyermeke életébe, az szerintem nem is foglalkozik eléggé vele.

Czutor szerint a 18. év a fordulópont: „Onnantól kezdve, hogy nagykorú lesz, csak konzultációs jogunk van a gyermekünkkel kapcsolatban. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy amíg anyagilag nem független a gyermek, valamilyen szinten rá van arra kényszerülve, hogy betartsa a szülei által hozott szabályokat. Szóval a nagykorúság és az anyagi önállóság az a pont, amikor a szülő már nem szólhat bele a gyereke életébe” – véli az énekes.

Arról, hogy az ő felnőtt gyerekei mikor kérnek tőle tanácsot, így felelt:

Ez nálunk inkább speciális esetekre korlátozódik, tehát egyáltalán nem mindennapos. Persze előfordul, hogy kikérik a véleményemet, de inkább csak megosztják az életüket, a problémáikat elmesélik, de arra ritkábban van szükségük, hogy többet tegyek, mint hogy ezeket meghallgatom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik