Élet-Stílus

Vérdíjat tűzött ki a házát megszálló vadászpók fejére egy brit nő

Érdekes felhívással jelentkezett a közösségi médiában egy Ausztráliában élő brit nő, akinek jelenleg egy irdatlanul nagy vadászpók keseríti meg az életét.

A Daily Mail írása szerint a nő a Facebookon 50 dollárt ajánlott fel bárkinek, aki átmegy hozzá és valamilyen úton-módon végez a fenyegető nyolclábúval. A lap beszámolója szerint ugyanakkor a könnyű pénz ígérete egyelőre nemigen hatotta meg az ismerősöket. Jellemző, hogy a legnépszerűbb vélemény, hogy a nő őrült, amiért egyáltalán kettesben maradt az állattal annyi ideig, míg fényképet készít róla, de többen tanácsolják azt is, hogy egyszerűen csak égesse porig a házat. Vannak azért szerencsére józanabb vélemények is, például az, ami kiemeli, hogy a vadászpók nem fog emberre „támadni”, így egy porszívóval azonnal orvosolni lehetne a problémát. Türelmetlenül várjuk, hogy végül melyik lesz a nyerő megoldás.

Mindenesetre érthető, hogy a nő megijdet, amikor szembe találta magát a vendégével: a vadászpókok akár tányérméretűre is megnőhetnek, de ha ez nem lenne elég, rémisztő külsejükkel és villámgyors mozgásukkal külön a frászt hozhatják az emberre. A harminc centis lábfesztávolságot is elérő pókfajt 2001-ben fedezték fel egy laoszi barlangban, azóta is csak néhány tucatnyi ember van a világon, aki elmondhatja magáról, hogy találkozott vele. Szerencsétlenségére az Ausztráliában élő brit nő is tag lett ebben az exkluzív társaságban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik