Élet-Stílus

Abortusztabletta beszedése miatt tartóztattak le egy nőt Dél-Karolinában

Letartóztattak és vádat emeltek egy nő ellen az amerikai Dél-Karolinában, mert a gyanú szerint 2021 októberében egy abortusztabletta beszedésével véget vetett a terhességének – írja a Vice.

A lap szerint a nő közel másfél évvel ezelőtt besétált egy greenville-i kórházba, hogy orvosi segítséget kérjen, mert fájásai voltak. Itt mondta el a kórház személyzetének, hogy korábban már bevett egy abortusztablettát. A magzat végül halva született, a lap írása szerint 25 hetes volt. A nőt a megyei halottkém jelentette fel. Dél-Karolina államban rendkívül szigorú szabályok vannak érvényben az abortusszal kapcsolatban, 20 hetes és annál idősebb magzatok esetében mindenféle terhességmegszakítás tiltva van, ideértve azokat az eseteket is, amikor a várandós nő nem kér orvosi segítséget, hanem például tablettát vesz be.

Az nem derült ki, hogy mi indokolta, hogy az eset és a letartóztatás között ilyen hosszú idő teljen el, mindenesetre a nőt az őrizetbe vétel után szinte azonnal el is engedték, miután kifizette a 2500 dolláros óvadékot. A továbbiakról egyelőre nincs információ, a greenville-i rendőrség nem válaszolt a Vice kérdéseire az üggyel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik