Élet-Stílus

Megtiltották a nőknek Kínában, hogy fehérneműt reklámozzanak, férfiak csinálják helyettük

Férfi modellekkel reklámozzák a szexi női fehérneműket Kínában. A bizarr jelenség az után terjedt el, hogy a nőknek megtiltották, hogy fehérneműben jelenjenek meg az online élő közvetítéseken.

Robbanásszerűen növekszik Kínában az online élő közvetítésekkel egybekötött értékesítés. A modell nagyon hasonlít a tévés teleshopokra, csak internetes csatornákon folyik, és a nézők folyamatosan hozzászólhatnak a műsorhoz. A kínai e-kereskedelemnek már mintegy 10 százaléka kötődik az élő közvetítésekhez, az üzletág értéke idén elérheti a 700 milliárd dollárt – írja az Insider.

A kínai állampárt az erkölcsösség nevében azonban megtiltotta, hogy nők fehérneműben jelenjenek meg az online közvetítésekben. A szabályt megszegők azt kockáztatják, hogy letiltják a csatornáikat és közszeméremsértés miatt eljárást indul ellenük.

A fehérneműkereskedők azzal reagáltak a szabályozásra, hogy elkezdtek férfimodelleket alkalmazni nők helyett.

A fogadtatás vegyes. Vannak, akik értékelik, ahogy a kereskedők megkerülik a szabályozást, mások arra hívják fel a figyelmet, hogy a nők ismét negatív diszkrimináció áldozataivá váltak, mert rengetegen veszítették el a munkájukat, amit most férfiak végezhetnek el helyettük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik