Élet-Stílus

A nyílt tengeren felejtették egy búvártúrán a nászutas párt

Stephen Frink / Getty Images
Stephen Frink / Getty Images
Búvártúrára ment egy nászutas házaspár Hawaiin 2021 szeptemberében. Negyvennégy utas hajózott ki egy katamaránnal, a partra azonban már csak negyvenketten tértek vissza. A házaspárnak ki kellett úsznia a partra.

Elizabeth Webster és a férje, Alexander Burckle Hawaiira mentek nászútra 2021 szeptemberében. Az egyik napon hajós búvártúrára indultak és ez kis híján az életükbe került – írja a Washington Post.

A fiatal házaspár, negyvenkét másik utas társaságában a Sail Maui nevű cég katamaránján hajózott ki. A túra abból állt, hogy elhajóztak a közeli Lanai sziget mellé, majd a hajó több ponton megállt, az utasok pedig légzőcsöves búvárszemüvegekben úszkálva gyönyörködhettek a tengeri élővilágban.

Webster és Burckle már az első állomáson lemaradtak a hajóról. Kicsit messzebb úsztak a többiektől, a víz pedig annyira hullámzott, hogy hiába próbáltak, nem tudtak visszajutni a hajóhoz. A házaspár mindkét tagja gyakorlott úszó, de közel félórányi megfeszített tempózás után azt vették észre, hogy a hajó nemhogy közelebb, de messzebb került tőlük. Otthagyták őket a nyílt tengeren.

A férfi és a nő kiabált, integetett, de hiába. Nem volt más választásuk, mint kiúszni a szigetre. Közeben egy Jess Herbert nevű nő szólt a hajó személyzetének, hogy aggódik Webster és Burckle miatt, mert látta, hogy messzebb úsztak a többieknél és sehol sem látja őket a hajón. A kapitány azonban igyekezett megnyugtatni, hogy megszámolták az utasokat, biztosan mindenki megvan.

A házaspár két órán át úszott a barátságtalanul hullámzó vízben, mire partot ért. Halálosan kimerültek, szomjasak voltak és fogalmuk sem volt róla, hogyan jutnak vissza a szállodájukba. Szerencséjükre, nem sokkal később helyiek egy kis hajóból észrevették őket és a segítségükre siettek. Amikor órákkal később, egy kölcsöntelefonról felhívták a Sail Mauit, a hajó személyzete még mindig nem vette észre, hogy két ember hiányzik az utasok közül.

Másnap, Webster és Burckle észrevették Jess Herbertet egy bevásárlóközpontban. Odamentek hozzá és elmesélték neki a történetüket. A nő sírva borult a nyakukba, és elmondta, ő mindvégig attól félt, hogy a vízbe vesztek.

Webster és Burckle pert indítottak a Sail Maui ellen. Ötmillió dollár kártérítést követelnek a cégtől a velük történtek miatt. Az ügyvédjük, Jared Washkowitz azt mondta, az ügyfelei szerencsésnek mondhatják magukat, amiért életben vannak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik