Élet-Stílus

John Williams elárulta, 91 évesen mi okozza neki a legnagyobb fejtörést a zeneszerzésben

Gustavo Caballero / Getty Images
Gustavo Caballero / Getty Images
Az új Indiana Jones-film zenéjét is ő alkotta meg.

Nemrég arról beszélt John Williams, 91 évesen sem tud hátat fordítani a zeneszerzésnek, és esélyes, hogy az ötödik, egyben utolsó Harrison Ford főszereplésével készült Indiana Jones-film után is vállal még munkákat.

Most a CNN-nek adott interjút, amelynek egy részében erről is szót ejtett.

Steven Spielbergnek nehéz nemet mondani. Ha holnap előállna egy másik Schindler listájával, valószínűleg vissza kellene fogni engem, hogy ne vállaljak benne munkát.

Williams kitért arra, hogy nemrég egy hegedűverseny komponálásán dolgozott, de csak azért volt erre ideje, mert éppen nem filmzenét készített. Azt mondja, egyre bonyolultabb számára, hogy filmeken dolgozzon.

Van egy dolog, amit mondanék a filmes munkáról: egy olyan film, mint az Indiana Jones, akár hat hónap munkával is járhat. Hat hónap nagyon hosszú idő, amikor 91 éves vagy. Gondolkodjunk el: ilyenkor azt kérik, az időm legnagyobb részét szánjam erre abból a földi létből, ami még hátravan.

A zeneszerző egyébként jó egészségnek örvend: „Szeretem azt gondolni, hogy a 80-tól 90-ig tartó év a legjobb évtized egy nő vagy egy férfi életében. Azért, mert 80-ról 90-re elveszítesz valamit. Nem jársz olyan gyorsan, nem ütöd el olyan messzire a golflabdát. De látsz nagy-nagy szépségeket magad körül.”

Tavaly februárban mi is megemlékeztünk kivételes pályájáról:

Kapcsolódó
Nélküle síri csendben nézhetnénk Darth Vadert, a T-Rexet meg a cápát – 90 éves John Williams
A filmzenék mesterét a kilencedik X sem tette takarékra, vezényel, zenét ír, mikor hat éve életműdíjat kapott, azzal viccelt, hogy túl fiatal még ehhez. John Williams, Hollywood karmestere február 8-án tölti be a kilencvenet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik