Élet-Stílus

Videón a brutális ütközés: teherautónak rohant a rendőrök elől menekülő tini

Elítélték azt a 19 éves brit fiút, aki tavaly nyáron szenvedett brutális autóbalesetet, miközben a rendőrök elől próbált elmenekülni.

Ítéletet hozott a bíróság az angliai Grimsbyben annak a kamasznak az ügyében, aki 2022 július 4-én nem állt meg a Ford Fiestájával egy rendőrségi ellenőrzés során, hanem gázt adott és menekülni kezdett – írja a BBC.

A 19 éves Oliver Clark több mint 160 kilométer/órás sebességgel hajtott, amikor elveszítette uralmát a járműve fölött és egy 32 tonnás teherautónak hajtott. A balesetről videót készített az egyik üldöző rendőrautó fedélzeti kamerája.

A rendőrök attól tartottak, hogy a fiú kocsija ki fog gyulladni, ezért az életük kockáztatásával húzták ki Clarkot a roncsból. Clark súlyos sérüléseket szenvedett, a baleset után négy napig volt kómában, még most sem épült fel teljesen.

Oliver Clark tizenkét hónap börtönbüntetést kapott, két évre felfüggesztve. A bíró az ítélet kihirdetésekor kiemelte, hogy a fiatalember extrém szerencsésnek érezheti magát, amiért túlélte a balesetet és nem ölt meg senkit. Mellékbüntetésként Clarkot két évre eltiltották a vezetéstől, és ahhoz, hogy visszakaphassa a jogosítványát, újra le kell vizsgáznia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik