Élet-Stílus

Villám csapott egy Frankfurtba tartó repülőbe az Egyesült Államok fölött

A kényszerleszállás után 7 utast is kórházba kellett szállítani.

Heten kerültek kórházba az Egyesült Államokban, miután a Lufthansa texasi Austinból Frankfurtba tartó járatába több mint 11 ezer méteres magasságban belecsapott egy villám, és a repülőnek kényszerleszállást kellett végrehajtania Washington DC-ben – írja a Daily Mail.

A Lufthansa 469-es járatán nem figyelmeztették az utazóközönséget, hogy kössék be a biztonsági öveiket, amikor Tennessee fölött a turbulenciától és a villámcsapástól több száz métert zuhant a repülő. Közben az utasok sikoltoztak a rémülettől, és a gépen található üvegtárgyak is összetörtek.

A járat este 9 óra körül szállt le a Washington Dulles nemzetközi repülőtéren, mindössze három órával azután, hogy elindult a Németországba tartó 10 és fél órás útra. A kényszerleszállást követően kórházba szállított utasok sérüléseiről a hatóságok egyelőre nem adtak bővebb tájékoztatást.

Egy férfi, akinek állítása szerint a felesége is a járaton volt, egy fotót is megosztott a gép tálcákkal és egyéb szeméttel borított utasteréről a Twitteren, és azt írta, hogy „azok az emberek, akik nem kapcsolták be a biztonsági öveiket, megsérültek, mert meglepetésként érte őket” a villámcsapás.

Egy utas, aki névtelenül nyilatkozott a Washington Postnak, azt mondta, hogy a villámcsapás után az étele a levegőbe repült, és a repülőgép mennyezetébe csapódott, amit meg is rongált. Illetve azt is elárulta, hogy az előttük lévő sorban ülő utas olyan súlyosan megsérült, hogy kerekesszékben kellett kitolni a gépből. Egy másik utas pedig azt mondta a Sunnak:

Rendkívül ijesztő volt, sok törött üveg, sok sikoltozás, és sok súlyos sérülés.

A légitársaság eredetileg csak ingyenes szállodai ellátást biztosított a pórul járt utasok számára. A helyzet csak azután változott meg, hogy az egyik utas hangot adott a felháborodásának a közösségi médiában – így aki a légitársaság által közzétett linken jelentkezik, nagyobb kártérítésre is számíthat.

De volt olyan utas is, aki megköszönte a személyzetnek, hogy vigyáztak rájuk az ijesztő élmény alatt.

Lufthansa, köszönöm szépen a hihetetlen gondoskodást, amit a 469-es járaton tapasztaltam ma este! A családom örökké hálás lesz a pilóta és a másodpilóta ügyességéért és a személyzet gondoskodásáért

– írta a hálás utas.

A Szövetségi Légügyi Hivatal még vizsgálja az esetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik