Élet-Stílus

Robbanószerkezetet találtak egy feladott poggyászban a pennsylvaniai repülőtéren

Mark Muffley-t őrizetbe vette az FBI.

Robbanószerkezetet találtak egy csomagban a pennsylvaniai Lehigh Valley nemzetközi repülőtéren hétfőn – írja az ABC.

Az ABC szerint a szerkezetet 40 éves Mark Muffley poggyászában fedezték fel, aki Pennsylvaniából a floridai Orlando Sanford nemzetközi repülőtérre utazott volna.

A hatóságok a táskájának bélésébe rejtve találták meg az eszközt, amit nagyjából 7,5 cm átmérőjű volt. Találtak még egy fóliát, amibe olyan port rejtettek, amit tűzijátékoknál szoktak használni.

A nyomozást ismerő források azt mondták az ABC-nek, hogy az előzetes felmérések alapján az eszköz gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot tartalmazott, de nem volt működőképes, és nem úgy készült, hogy repülés közben működésbe lépjen.

A rendőrség egyelőre vizsgálja az eset hátterét.

A robbanószerkezetet rutinellenőrzés közbe szúrták ki. A férfit egyből a biztonsági pulthoz szólították a hangosbemondón, de öt perccel később a biztonsági kamerákon azt lehetett látni, hogy Muffley igyekszik elhagyni a repteret.

A repülőtér szóvivője szerint a gyanús csomagot nem sokkal hétfőn délelőtt 11 óra után fedezték fel, ezután a repülőtér fő termináljának nyugati oldalát lezárták. A csomagot eltávolították, a zárt részét végül nem sokkal 14 óra előtt újra megnyitották.

Muffley-t hétfő este tartóztatták le otthonában – közölte az FBI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik