Élet-Stílus

Meghívta a családját a mexikói esküvőjére, de ők inkább egy másik házasságba kényszerítették volna bele egy másik kontinensen

Manop Boonpeng / EyeEm / Getty Images (illusztráció)
Manop Boonpeng / EyeEm / Getty Images (illusztráció)
Az amerikai nőt az édesapja és testvérei inkább félmillió dollár reményében házasították volna ki Afrikában.

„Már nem Nyugaton vagy, hanem a Közel-Keleten, a hozzád hasonló nőket gyilkolnak” – mondta Khaled Abughanem a lányának az amerikai igazságügyi minisztérium vádjai szerint.

Az amerikai nő – aki Mexikóban akarta megünnepelni az esküvőjét – tavaly szeptemberben hívta meg a családját a guadalajarai szertartásra. De a frigyet rosszalló apja, anyja és testvérei összeesküdtek az elrablására, és arra akarták kényszeríteni, hogy máshoz menjen feleségül Jemenben. Legalábbis a Business Insider arról számolt be, hogy ezzel vádolják az áldozat apját és Waleed nevű testvérét egy folyamatban lévő ügyben.

A meg nem nevezett áldozatot, aki az igazságügyi minisztérium közleménye szerint továbbra is Jemenben tartózkodik „két testvére felügyelete alatt”, a családja rávette, hogy hagyja el Mexikót és utazzon vissza az Egyesült Államokba. Itt aztán az édesapja támogatásáról biztosította a nőt, aki ekkor már kilenc éve ismeri vőlegényét.

Azonban a bírósági beadványok szerint a családja ehelyett arra próbálta kényszeríteni vőlegényét, hogy 30 ezer dolláros (azaz több mint 10 millió forintos) hozományt fizessen nekik a házasság előtt. De miután a nő közbelépett, az apja azzal fenyegette meg, hogy kidobja annak a szállodának a 12. emeletéről, ahol megszálltak.

Másnap az idősebb Abughanem állítólag meggondolta magát, és megegyezett a lánya vőlegényével, és azt mondta, az esküvőt is támogatja, ha az Egyesült Államokban rendezik meg.

Ekkor egy pillanatra úgy tűnt, hogy minden akadály elhárult az esküvő elől, de az áldozatot hazaérve bezárták a családi fészekbe, és olyan szigorú felügyelet alá vonták, hogy még a mosdóba sem mehetett el anélkül, hogy valamelyik hozzátartozója el ne kísérte volna.

Közben a nő közösségimédia-profiljait is törölték a hozzátartozói, az egyik rokona pedig még a Buffalói Egyetemre is bement, ahol az áldozatnak adta ki magát, és passziváltatta a félévét.

Ezután arra kényszerítették, hogy felszálljon egy Egyiptomba tartó repülőre, mivel azt tervezték, hogy 500 ezer dollárért cserébe hozzáadják egy másik, ismeretlen személyazonosságú férfihoz Egyiptomban vagy Jemenben.

Az áldozatnak azt mondták, hogy ha nem engedelmeskedik, és nem egyezik bele a házasságba, akkor örökre bezárják otthonába, és nem érintkezhet a külvilággal, vőlegényét pedig, akit a családja nem helyesel, megölik – olvasható az ügyről szóló közleményben.

„Waleed Abughanem tagadja, hogy bármilyen bűncselekményt vagy szabálysértést követett volna el. A jövő heti meghallgatással kezdve igazolni fogjuk a nevét, és vissza fogjuk csinálni azt a kárt, amelyet túl gyakran okoz a kormányzat személyes életünkbe való túlkapása és a kulturális sokszínűség figyelmen kívül hagyása” – nyilatkozta a férfi kirendelt védőügyvédjének segédje, Frank Passafiume a Buffalo News szerint.

Az áldozat apját és testvérét, Khaled és Waleed Abughanemet emberrablás vádjával jelenleg is őrizetben vannak, az őrizetbevételi meghallgatásukat pedig eredetileg február 17-én tartották volna meg, de áttolták március 2-ára.

Az Insider megkeresésére nem reagáltak New York állam nyugati körzetéért felelős amerikai ügyészség képviselői, és Abughanemék ügyvédei sem. Így egyelőre nem világos, hogy a nő édesanyja ellen vádat fognak-e emelni a lánya jemeni fogva tartásában való részvétele miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik