Élet-Stílus

A pedofilok ellen küzdő QAnon-hívő nő Trumpnak könyörög, hogy segítsen a pedofília miatt elítélt fián

Börtönbüntetésre ítéltek egy férfit Oklahomában, mert kiderült, hogy éveken keresztül rendszeresen szexuálisan zaklatta a kiskorú mostohalányát. Az elkövetőt, Michael Aaron Wallt február 9-én a bíróság két rendbeli gyermek szexuális zaklatásában találta bűnösnek, öt másik vádpontban felmentették, de így is kiszabtak rá öt év börtönt, továbbá egy 5000 dollár pénzbüntetést.

A szomorú eset elsősorban azért került a figyelem középpontjába, mert a férfi édesanyja, Deborah Sullivan a Vice írása szerint vallásos QAnon-hívő. Róluk akkor beszélt rengeteget a világ, amikor az akkor leköszönő amerikai elnök, Donald Trump biztatására 2021. januárjában megrohamozták a Capitolium épületét. A rendbontók között szép számmal akadtak QAnon-hívők is, egy egészen szédületes összeesküvés-elmélet éltetői. Éppen ez adja a mostani eset pikantériáját: a QAanon szerint ugyanis a világot egy sátánista háttérhatalom irányítja, melynek ugyanúgy tagjai vezető politikusok, mint hírességek, színészek, üzletemberek, beleértve az egész demokrata elitet. Ők az összeesküvés-elmélet szerint nem csak sátánisták, de pedofilok is, akik a gyermekeink életére törnek – és akik ellen valóságos megváltóként küzd maga Donald Trump.

A Vice rámutatott, hogy Sullivan továbbra is elkötelezett a „gyermekvédelem” mellett, csakhogy ebben az esetben a saját felnőtt gyermekét tekinti áldozatnak. A nő állítja, semmi nem igaz a fia ellen felhozott vádakból, a megrontott lányt a nyilvánosság előtt nevezte borzalmas hazudozónak, de mivel ezzel nem ért el semmit, Trumphoz fordult, hogy segítsen kihozni a fiát a börtönből.

Kedves (igazi) elnök úr, más néven Q+! A nevem Deborah Sullivan, más néven a Mémkirálynő. Ős-qanonos vagyok, és égető szükségem van a segítségére, kérem, legyen az én Batmanem. A spirituális harc során csapdába csalták a fiamat, hamisan vádolják egy gyermek szexuális zaklatásával

– üzente Trumpnak nő az exelnök saját közösségi oldalán, a Truth Social-ön, hozzátéve, hogy a társai korábban azt mondták neki, QAnon-hívőként minden áron meg fogják védeni a családját. Ezt pedig ki mástól várhatná el végső soron, ha nem Trumptól.

A nő Trump mellett más népszerű szélsőjobboldali szereplőket is megtalált az üzenetével, köztük az „imádkozó orvosként” ismertté váló Dave Hayest, a „szuverén állampolgárságú” David Straight-et és a qanonistk ügyvédjét, Lin Woodot is, ám ahogy a korábbi elnök, úgy ők sem méltatták eddig figyelemre a nő fohászait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik