Élet-Stílus

Gyűjtést szerveztek az amerikai iskola 80 éves gondnokának

Miután a texasi Callisburg középiskolájának végzős diákjai megtudták, hogy az iskola 80 éves gondnokának nincs elég pénze a nyugdíjba vonuláshoz, gyűjtést szerveztek a számára – írja a CBS News. Greyson Thurman, Marti Yousko és Banner Tidwell február közepén indított el egy közösségi finanszírozási kampányt a GoFundMe-n.

Összesen mintegy 8000 ember adakozott, és nagyjából 260 ezer dollár, azaz több mint 93 millió forint gyűlt össze, a férfi így nyugdíjba vonulhat.

A résztvevők többsége az iskola diákja vagy alkalmazottja volt.

fstop123 / Getty Images

Maga Callisburg egy kis, 300 fős település, a helyi tankerület alá két kampusz és mintegy 1150 diák tartozik. A gyűjtés azt követően pörgött fel, hogy Thurman TikTok-csatornáján megosztott egy videót Jamesről, az idős gondnokról, valamint a kapcsolódó GoFundMe-kampányról.

A férfi nem szeretne rivaldafénybe kerülni, vezetéknevét nem is közölték. James nagyjából egy hónapja helyezkedett el az iskolánál dolgozni, miután megemelték az otthona bérleti díját. A becslések alapján Amerikában az infláció miatt nagyjából 1,5 millió nyugdíjas állt ismét munkába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik