Élet-Stílus

Megtiltották egy brit nőnek a Lidlben, hogy száz kígyóuborkát vegyen üzleti célokra

Peeradon Warithkorasuth / Getty Images
Peeradon Warithkorasuth / Getty Images
Felháborodott Facebook-bejegyzést írt egy 49 éves brit nő arról, hogy megtiltották neki, amit eddig mindig gond nélkül meg tudott tenni. Száz kígyóuborkát akart venni egyszerre egy Lidl áruházban, de az üzletvezető megtiltotta neki.

Vállalkozása jövőjééért aggódik a 49 éves Lisa Fearns, aki egy női edzőtermet üzemeltet, és egészséges italokat gyárt – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

Fearns azt mondja, az edzőtermében akart dzsúszbárt nyitni, éppen a koronavírus-járvány kitörése előtt, a lezárások miatt azonban gyorsan átállt a zöldséges-gyümölcsös italok házhozszállítására. Az üzlet mindeddig jó is ment, most azonban veszélybe került.

Lisa Fearns, mint már évek óta, múlt vasárnap is elment a közeli Lidlbe, hogy uborkát vegyen a leveihez. Már kitapasztalta, mikor legfrissebb az áru, ezért mindig ugyabban az időpontban vásárolt. Legutóbb azonban, amikor a pénztár felé tartott, az üzletvezető utána rohant és közölte vele, nem vehet meg egyszerre száz uborkát.

A dzsúszgyáros azt mondja, így három üzletbe is el kellett mennie, mire meg tudta venni a szükséges uborkamennyiséget, így a bevásárlás, ami korábban 15-20 percig tartott, órákat vett igénybe. A helyzetet pedig tovább rontja, hogy a zöldségek és gyümölcsök ára nagyon megemelkedett az utóbbi időben. Fearns azt mondja, az uborka ára majdnem megduplázódott, mióta beindította vállalkozását.

Nagy Britanniában egyre súlyosabb a zöldség-, és gyümölcshiány, egyrészt az elmúlt év kedvezőtlen időjárásának, másrészt a Brexit miatt kialakult szállítási nehézségeknek köszönhetően. Több kereskedelmi lánc vezetett be vásárlási korlátozásokat, az Aldiban például egy ember egyszerre csak három uborkát vehet.

A Lidl közleményben tudatta: bár náluk jelenleg nincsenek érvényben korlátozások, nem nagykereskedők, nincsenek berendezkedve viszonteladók és vállalkozások kiszolgálására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik