Élet-Stílus

Aligátor ölt meg egy 85 éves nőt Floridában

Stephanie Starr / EyeEm / Getty Images
Stephanie Starr / EyeEm / Getty Images
Egy háromméteres aligátor ölt meg egy 85 éves, kutyasétáltató nőt Floridában. A hüllő a kutyát támadta meg először, a nő pedig megpróbálta megvédeni.

Egy háromméteres aligátor ölt meg egy 85 éves nőt február 20-án, hétfőn, a floridai Fort Pierce-ben, egy nyugdíjasközösségben – írja a BBC.

A nő a kutyáját sétáltatta egy tó partján, amikor a vízből hirtelen felbukkant a hatalmas aligátor és a kutyára vetette a magát. Szemtanúk szerint nő próbálta megmenteni a kutyát, mire a hüllő ellene fordult, és végzett vele.

A Floridai Vad-, és Halvédelmi szolgálat (FWC) közölte: a holttestet megtalálták, az aligátort pedig befogták és elszállították a környékről. A kutya túlélte a támadást.

Az FWC szakértői azt mondják, az aligátorok meglehetősen opportunista vasászok. Ha le is csapnak, könnyen elengedik a kiszemelt prédát, ha úgy érzik, nem ejthetik el könnyedén, és inkább újabb célpont után néznek.

Bár Florida mind a 67 megyéjében élnek aligátorok, a hüllők nagyon ritkán ölnek embert: 1948 óta 442 olyan eset jegyeztek fel, amikor provokálatlan aligátor támadt emberre, és ezek közül mindössze 26 eset volt halálos kimenetelű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik